Omroep NL voor iPhone combineert tv-gids, radio en nieuws

Omroep NL heeft een Nederlandse iPhone-app uitgebracht waarin je het tv-aanbod kunt bekijken. Ook kun je radio luisteren en NOS-nieuws lezen.

iphone_omroepNPO en MoMac hebben vandaag gezamenlijk de iPhone-applicatie Omroep.nl aangekondigd. De app geeft informatie over het complete aanbod van radio- en tv-programma’s in Nederland. Nu zijn er al voldoende tv-gidsen voor de iPhone beschikbaar, dus wat wil Omroep NL daar nog aan toevoegen? Er zijn een paar extra functies, zoals dagelijkse tv-tips van programma’s die je niet mag missen, het laatste NOS-nieuws en de mogelijkheid om radio te luisteren.

In feite integreert de app daarmee de mogelijkheden van de eerder gelanceerde apps Radio 1, 2, 4, 5 en 6 en 3FM. Die bevatten toch ook al dubbele functionaliteit, aangezien je vanuit elke app ook alle andere radiostations kunt starten.

De nieuwe app Omroep NL is in feite een webviewer. Alle info wordt namelijk bij het openen van de app opgehaald en het is mogelijk om de app te wijzigen en te optimaliseren zonder dat de gebruiker een update hoeft te installeren. De omroepen AVRO, KRO en NCRV brachten eerder al een gezamenlijke tv-gids uit (TVGids.nl) en ook zijn er tv-gidsen van zelfstandige ontwikkelaars, zoals TV Gids Pro. En terwijl de NOS een pleitbezorger is geworden van mobiele websites en webapps blijven de andere Hilversumse partijen gewoon doorgaan met het maken van losse apps.

Downloaden: Omroep NL (gratis)
Tipgever: Yvonne

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 oktober 2010, 14:54
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen omroep, tv-gids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.