Oh Hai iPhone app icon

Oh Hai: mensen swipen kan nog simpeler dan Tinder

Oh Hai is nog simpeler dan Tinder! Het is Snapchatten met onbekenden, inclusief de belofte dat je verstuurde foto's kan terugtrekken.

Oh Hai iPhone app icon
Die horizontale veeg van Tinder, man! Armkrampen! Steeds weer die zware beweging! Herken je dat? Mooi, want die tijden zijn voorbij. Er is gewoon een iPhone-app waarmee mensen nog makkelijker uit beeld te vegen zijn. Oh Hai voor de iPhone leg je eerst de duim op het scherm. Heb je dat? Daarna hoef je die maar een millimeter of twee omhoog te bewegen om weer iemand af te keuren. Net zolang totdat je de volgende stap aandurft: Oh hai!

Oh Hai als uitspraak komt homo’s misschien iets bekender voorkomen dan hetero’s – no offense, gewoon een constatering – maar de app heeft wel degelijk voor ieder wat wils. Na het ingeven van je naam en een selfie kies je of je mannen, vrouwen of allebei wilt afkeuren. Het is een bindende keuze, want je smaak bijschaven werkt nog niet in de app. Tenminste, de functie werkt lang niet elke keer. Het is een hit en miss, een beetje als het mensen keuren zelf.

Oh Hai conceptfoto vrouw keuren Oh Hai bericht versturen

Elke keer een selfie

Op dit moment heb je nog niet veel te verliezen aan Oh Hai. De database sorteert niet eens op locatie en toch kunnen we de app al ‘uitspelen’. Één keer voelden we een verleiding om de aandachttrekkende paarse Oh hai-knop rechtsonder te drukken – om de app te testen natuurlijk. Dan laat de volgende stap zich zien en die verschilt in Oh Hai wel even van Tinder. Oh Hai keek vooral naar Snapchat en laat je elke keer dat je een bericht verstuurt, ook een selfie maken. Na die selfie voer je de tekst in en wacht je op antwoord. Die antwoorden komen in het aparte chatoverzicht rechtsboven te staan.

Beloftes nog niet ingelost

Oh Hai iPhone profielKlinkt als klok, dat Oh Hai. Maar er zijn nog een paar handige dingetjes om te weten. Zo heb je in principe genoeg aan alleen een nickname, tenzij je je account en chats wil behouden. Dan druk je op de profielapgina op Save Account. Verder belooft Oh Hai dat je foto’s privé zijn en dat je verstuurde foto’s achteraf kan verwijderen. Maar dat privébeleid is nog niet uitgewerkt en waar we die schaamteloze selfies weer kunnen verwijderen, daar komen we ook niet achter. Toch nog iets leuks: het verdienmodel van de app is net zoals dat van Tinder tegenwoordig, tamelijk briljant. Als je mensen namelijk meerdere keren wilt afwijzen, kan je omlaag vegen en eenmalig 89 cent betalen om de vorige personen nog eens te bekijken. Je drempel verlagen succes is een keuze.

Conclusie Oh Hai review

Na even testen blijkt Oh Hai in ieder geval nog niet groot genoeg om nu al interessant te zijn. Maar Tinderen zonder locatiebeperking? En Snapchatten met onbekenden? In één app? Het is zonder meer een euh, vruchtbaar concept.

Pluspunten

  • Snapchatten met onbekenden
  • Nog simpeler dan Tinder

Minpunten

  • Momenteel nog niet veel te behalen
  • Beloftes nog niet waargemaakt

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 november 2014, 18:09
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen selfie, snapchat, tinder

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deel. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, Alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.