Offline encyclopedie Wiki2Touch blaast afbeeldingen op

De offline Wikipedia-reader Wiki2Touch heeft een update gekregen naar versie 0.6. De applicatie ondersteunt afbeeldingen beter en kan diacritische tekens beter interpreteren.

AscorbinezuurDe offline encyclopedie Wiki2Touch van Tom Haukap, gebaseerd op Wikipedia, heeft een update gekregen naar versie 0.60. De nieuwe release heeft een betere ondersteuning voor afbeeldingen gekregen: de eigenschappen van afbeeldingen zoals formaat, titel en beschrijving worden nu ook in de zoekactie meegenome. De kleinere 120 pixels kleine thumbnails worden door Wiki2Touch opgeblazen naar 180 pixels. Haukap geeft toe dat ze er daarna wat blurry uitzien, maar zelf is hij wel onder de indruk hoe het er nu uitziet.


Wiki2Touch vindt veel meer afbeeldingen: zoals Haukap zelf schrijft op zijn blog vindt hij met de Duitse versie van Wikipedia nu meer dan 440.000 afbeeldingen. Het komt minder vaak voor dat je na het invoeren van een zoekterm de melding ‘Image not found’ krijgt.

Ook handig voor Duitsers en andere veelgebruikers van diacritische tekens, is dat er een automatische conversie plaatsvindt. Vul je bijvoorbeeld ‘apfel’ in, dan vindt Wiki2Touch ook ‘äpfel’, de juiste schrijfwijze voor appel in het Duits. Dit werkt ook voor andere talen: Traditional Chinese wordt bijvoorbeeld omgezet naar Simplified Chinees.

Klik je op de wereldbol, dan verschijnt er een willekeurig artikel. Ook de uploader voor Wiki2Touch heeft een update gekregen, zodat de nieuwe functies erin zijn verwerkt.

Screenshots van Wiki2Touch 0.6 zijn in ruime mate op de website van Tom Haukap te vinden. Haukap is een Duitser; vandaar dat de meeste screenshot in het Duits zijn.

Download en meer info: Google Code-pagina van Wiki2Touch

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.