Notes voor iPhone: stijlvolle app voor notities, todo’s en herinneringen

Notes voor iPhone is een simpele maar strakke app waarmee je notities kan maken, taken kan opstellen en herinneringen kan aanmaken.

beginschermDat notities en taken voor veel mensen prima samen gaan werd nog eens duidelijk bij de afgelopen iCulture Awards. Toen kozen iCulture-lezers immers iOS Notities als tweede beste todo-apps. Dat iOS Herinneringen de publieksprijs won geeft bovendien aan dat veel stemmers van rechttoe-rechtaan houden. Toch is er iets voor te zeggen om eens een andere app voor het beheren van je notities en todo’s uit te proberen. Eentje die gratis is, maar wel een aantrekkelijk jasje heeft. Notes – To-Do & Task List is zo’n app. In de stijlvolle applicatie kun je snel een simpele notitie maken, maar ook een taak of herinnering voor een bepaald tijdstip instellen.

Bij binnenkomst scoort Notes meteen met het uiterlijk. Op de achtergrond van het beginscherm zie je een blurred skyline in het avondlicht aan je voorbij trekken, op de voorgrond twee simpele knoppen. Met het plusje maak je nieuwe notities en todo’s, bij het lijstje bekijk je reeds gemaakte notities en taken. Als je ervoor kiest om een herinnering in stellen hangt je simpelweg een datum of een tijd aan de notitie die je hebt getikt. Deze tijdsaanduidingen beïnvloeden niet alleen de volgorde van taken in het complete notitie-overzicht, maar geven je ook de mogelijkheid om een notificatie in te stellen. Door een alarm in stellen zorg je ervoor dat je aan bepaalde taken of notities wordt herinnerd.

notities makenoverzicht

In het overzicht van al je notities wordt ieder item in een transparante balk weergegeven. Als je een herinnering hebt ingesteld zie je dat onder de notitie staan. Om een taak te verwijderen tik je simpelweg op het blauwe vinkje. De app is razendsnel, wat prettig is, maar per ongeluk verwijderen betekent kwijt weg foetsie voordat je met je ogen kan knipperen. Het is daarom jammer dat er geen mogelijkheid is om verwijderde notities of voltooide taken terug te halen. Nu is er geen ruimte voor fouten. Ten opzichte van iOS Herinneringen heeft Notes eigenlijk vooral voordelen, maar vergeleken met iOS Notities ontbreekt één belangrijke functie: exporteren. Het is helaas in Notes niet mogelijk om notities naar anderen te mailen, sms’en, op direct naar je klembord te kopiëren. Hopelijk wordt die functie snel toegevoegd.

Toen Notes uitkwam moest je overigens €0,89 voor de app betalen, maar nu kun je hem gratis installeren. Misschien wisten de ontwikkelaars dat veel iPhone-bezitters maar moeilijk Apple’s eigen Herinneringen en Notities verlaten, en hopen ze dat gebruikers door deze prijsdaling Notes toch eens uitproberen. Qua ontwerp zul je daar in ieder geval geen spijt van krijgen.

Downloaden: Notes – To-Do & Task List (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 januari 2014, 18:15
Categorie Productiviteit
Onderwerpen herinneringen, notities, takenlijst, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.