KorfballScout: korfbalwedstrijden bijhouden op iPhone

De iPhone-app KorfballScout laat je alle gebeurtenissen in een korfbal wedstrijd bijhouden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

KorballScout 1Een potje korfbal kan lastig bij te houden zijn, zeker als je alle doelpogingen, strafworpen en overtredingen op de voet wil volgen. De iOS-app KorfballScout biedt daarom één plek waarin je alles in een enkele wedstrijd kunt vastleggen. Aan het begin van een wedstrijdhelft telt de app automatisch af, waarna je met simpele menu-opties kunt loggen wat er tijdens een wedstrijd gebeurt. Daarin is de app efficiënt, maar soms ook een beetje onhandig.

Na het kiezen van de teams, regels en welke wedstrijdhelft je logt krijg je een lange lijst voor ieder segment van het spel, waar je op het betreffende team moet tappen om een actie toe te voegen. Hier krijg je een flinke lijst te zien van alles dat er bij een wedstrijd kan gebeuren, van balverlies en vrije ballen tot gele kaarten en rebounds. In het algemene overzicht van de wedstrijdhelft wordt alleen amper verteld waar je moet tappen en wanneer je moet schakelen van de ene naar de andere pagina. We moesten de app een paar keer opnieuw uitproberen voordat we volledig doorhadden wat de bedoeling is.

KorfballScout 2De algehele menustructuur is soms wat verwarrend in KorfballScout. Op bepaalde punten in de app verdwijnt opeens de terugknop linksboven in het scherm. Je moet dan naar een speciale menu-optie en daar je huidige taak sluiten om de originele layout weer te zien.

KorfballScout is gratis te downloaden, maar is beperkt in zijn functies. Door €4,49 voor de PRO-modus te betalen krijg je alle opties van de app onder je vingers. De gratis versie van de app lijkt alleen zo beperkt, dat serieuze spelers er maar weinig mee kunnen. Alleen Pro-gebruikers mogen bijvoorbeeld nieuwe clubs en spelers toevoegen, een essentiële optie als je de eerste van je team met de app bent. Hoewel je een wedstrijd met bijvoorbeeld de nationale teams van Nederland en Duitsland kunt loggen, is dit verwarrend als je op een later moment statistieken wil opzoeken. Zonder Pro-account kun je bovendien niks naast doelpunten registreren.

Downloaden: KorfballScout (gratis, in-app aankoop, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 januari 2014, 15:39
Categorie Sport
Onderwerp sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.