Presentatie-app Intercourse verandert onhandig gekozen naam

Fast Feedback is de nieuwe naam van Intercourse, een app om presentaties te oefenen en door anderen te laten beoordelen.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

feedback fastAustralische ontwikkelaar Murray Hurps bracht in december een interessante app uit, waarmee sprekers tijdens hun pitch of presentatie anonieme feedback van het publiek kunnen krijgen. Er was alleen één klein probleem: de app heette Intercourse, een Engels synoniem voor Geslachtsgemeenschap. Na feedback van gebruikers, die hun toeschouwers niet naar een website met het format myname.intercourse.io wilden sturen omdat dit zou afleiden van de presentatie, hebben de ontwikkelaars de naam aangepast naar Feedback Fast. Na de metamorfose is de app weer in de App Store te vinden. Om de misstap goed te maken is de applicatie tijdelijk gratis.

Feedback Fast is als presentatie-hulpje overigens zeker de moeite waard. De universele app neemt je presentatie op en geeft toeschouwers via een website de gelegenheid om anoniem commentaar te geven wanneer je spreekt. Dit commentaar verschijnt in een woordballon op het scherm van je iPhone of iPad. Zo weet je dus meteen als je te zacht praat of zit te frutselen met je spiekbriefje. Ook fijn: klasgenoten en collega’s kunnen je aanmoedigen wanneer je zenuwachtig bent of je complimenteren als het goed gaat.

feedbackknoppen

Daarnaast kunnen toeschouwers op verschillende knoppen drukken om hun algemene mening over de presentatie duidelijk te maken. Ook handig aan Feedback Fast: je kunt opgenomen presentaties later terugkijken, waarbij de ontvangen feedback wederom wordt getoond. Zo kun je achteraf dus precies zien waar het fout of goed ging, wanneer je pitch een beetje inzakte en wanneer je de lachers op je hand had. De simpele maar slimme aanpak van Feedback Fast maakt de app uitermate geschikt voor mensen die willen oefenen met presenteren, of vanuit hun beroep regelmatig moeten pitchen. Intercourse als naam kiezen was misschien niet slim, maar heeft de app op zijn minst wat aandacht opgeleverd. En dat is welverdiend.

Downloaden: Feedback Fast (tijdelijk gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 januari 2014, 12:43
Categorie Zakelijk
Onderwerp presentatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.