LibreOffice nu op iPad te gebruiken

LibreOffice is nu op de iPad te gebruiken. Met LibreOffice gebruik je deze OpenOffice.org variant in de browser op iPad en Chromebook.

libreofficeLibreOffice is een kantoorpakket van The Document Foundation en is gebaseerd op OpenOffice.org. Tot voor kort kon je de software alleen gebruiken op Windows, Mac OS X, Android en Linux. Maar dankzij de virtualisatietechnologie van rollApp is LibreOffice nu ook op de iPad te vinden. Niet als losse app, maar als cloudtoepassing. Je hoeft dus niets te downloaden of te installeren, maar gebruikt LibreOffice vanuit de browser.

Je krijgt dankzij de technologie van rollApp een realtime kopie van de kantoorapplicatie te zien, kunt documenten openen, bewerken en weer opslaan of doorsturen naar opslagdiensten zoals Dropbox, Google Drive en Box. Ook mensen met een Chromebook kunnen er op deze manier gebruik van maken.

LibreOffice zal het lastig krijgen, nu Apple de iWork-apps gratis beschikbaar heeft gesteld voor kopers van de nieuwste iPhones en iPads en bovendien een eigen cloudoplossing heeft ontwikkeld met iWork voor iCloud. Hoewel je ook kunt redeneren dat de doelgroepen voor beide oplossingen nogal verschillend zijn: Apple’s iWork-suite is behoorlijk gesloten, LibreOffice is gebaseerd op open standaarden. Het bestaat uit LibreOffice Writer (tekstverwerker), Calc (spreadsheet), Impress (presentaties) en Draw (tekeningen maken).

rollApp is een commerciële aanbieder van virtualisatie-oplossingen, gevestigd in Palo Alto. Via rollapp.com/libreoffice kun je zien hoe LibreOffice er op de iPad uitziet. Je moet een rollApp-account aanmaken om het te kunnen gebruiken.

libreoffice-for-browser

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 januari 2014, 15:02
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.