Notacious: elegant en oneindig notities maken met nieuwe app

Met de nieuwe app Notacious voor de iPhone kun je oneindig notities schrijven. Die worden automatisch voorzien van een backup en je kan de nieuwste versie altijd openen op de website, de iPad of Mac.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Notacious voor iPhone en iPod touchDe standaardtoepassing Notities op de iPhone wil nog wel eens raar doen als je meer dan een handvol aantekeningen hebt geschreven. Soms verdwijnen delen van een tekst en andere keren zijn hele tekstbestanden spoorloos verdwenen, die dan weer opeens terugkomen ten koste van andere teksten. Notacious is een nieuwe, elegante applicatie voor het maken van notities op de iPhone en iPod touch. Volgens de ontwikkelaar kun je ‘oneindig’ notities maken. Ze worden online bewaard en kunnen op elk apparaat geopend worden.

Nou ja, binnenkort dan. Dan verschijnt Notacious ook voor de iPad en Mac. Voorlopig werkt het alleen vanuit de iPhone-app en de website waarop je de tekstbestanden kan openen en bewerken. Wijzigingen worden automatisch opgeslagen en gesynchroniseerd zodat je in het vervolg altijd de nieuwste versie opent. Dat scheelt heel wat geharrewar met jezelf mailtjes sturen en bovendien heb je er geen Dropbox-account voor nodig. Wel dien je in de applicatie een apart account voor Notacious aan te maken. Dat is gratis.

Notacious werkt zoals de meegeleverde Notities-toepassing op de iPhone, maar onderscheidt zich door een neutrale, witte achtergrond en een degelijk lettertype. In het overzicht kun je zien wanneer je de laatste wijziging in een tekst hebt aangebracht.

De backup- en synchronisatiedienst van Notacious is gratis, maar de applicatie kost 79 eurocent en je kan notities niet direct mailen zonder aanvullende dienst te kopen. Het is daarnaast nog niet bekend wat de apps voor de Mac en de iPad gaan kosten. Een goed alternatief voor heel veel tekstbestanden met automatische backup is Essay, die wél gebruik maakt van de gratis dienst Dropbox. De applicatie is duurder maar biedt ook enkele opmaakmogelijkheden.

Downloaden: Notacious (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 mei 2011, 17:53
Categorie Productiviteit
Onderwerpen backup, notities, synchroniseren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.