Game-update: N.O.V.A. 2 Mappack, Thor, gratis Tiki Totems en Angry Birds van voren

In de Game-update vandaag: Tiki Totems Premium en Tiki Lavalanche. Canabalt heeft er weer een namaak bij en Siege Hero is Angry Birds met een ander richtmechanisme.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU WO Siege Hero voor iPhone en iPod touchEen lekkere Game-update vandaag en dat komt omdat er maar liefst twee Tiki Totems-games voor niets uit de App Store te halen zijn. De spelreeks waarin je een totempaal veilig moet landen door allerlei stenen eronder weg te halen, mag in het rijtje staan van Cut the Rope en Angry Birds als een van de echte iPhone-klassiekers. Over Angry Birds gesproken: Siege Hero lijkt er verdraaid veel op, maar hanteert wel een origineel richtmechanisme.

Mappack voor N.O.V.A. 2 verschenen

GU WO NOVA 2 voor iPhone en iPod touchWaar de ene producent strijdt voor aandacht door een game herhaaldelijk gratis weg te geven, denkt Gameloft het zich te kunnen veroorloven een apart Multiplayer Map Pack als in-app aankoop aan te bieden voor N.O.V.A. 2. Het pakket geeft het kleurrijke en futuristische schietspel drie nieuwe speelvelden voor de online multiplayer. Ze heten Floating Rocks, Aquarius Beach en Icy Bridge. De eerste is erg geschikt voor kleinschalige teamgevechten, in tegenstelling tot Icy Bridge die juist heel ruim is opgezet. Het speelveld is zo ingedeeld dat je tegenstanders vanuit de lucht kunt aanvallen. Aquarius Beach biedt de gulden middenweg tussen die twee en daagt uit tot vuurgevechten op middellange afstand. Gameloft vermeldt niet hoe duur de in-app uitbreiding is. Je krijgt er in ieder geval 10 XP-levels bij in de multiplayer-spelvariant.

Downloaden: N.O.V.A. 2 (€5,49)

Thor: Son of Asgard uitgebracht

GU WO Thor voor iPhone iPad en iPod touchThor: Son of Asgard is het iPhone-spel bij de gelijknamige film die nu in de bioscoop draait. Het spel voor de iPhone, iPod touch en iPad had van uitgever Gameloft kunnen zijn: het bevat verzorgde 3D-beelden maar het ontbreekt aan elk greintje originaliteit. De onderstaande video-impressie van YouTube-gebruiker JoJoPet laat zien dat Thor wel soepel speelt. Het biedt gevechten met grotere vijanden dan jijzelf en speelt zich af in natuurlijke gebieden als het bos en later natuurlijk ook in decors met ijs of juist lava. Zo gaat dat in dit genre, alleen heten ze hier Jotuheim, Alfeim en Asgard. Thon: Son of Asgard ligt in de virtuele schappen voor twee biertjes.

Downloaden: Thor: Son of Asgard (€3,99)

Weer een beetje Canabalt: Rooftop Escape

GU WO Rooftop Escape voor iPhone en iPod touchCanabalt nadoen is helemaal van deze tijd. Een halve week nadat Apple de blunder beging om het rechtstreeks gekopieerde Free Running toe te laten in de App Store, is er nu een ander soort game die gewoon ‘toevallig’ dezelfde stijl draagt. In Rooftop Escape spring je van een flatgebouw en moet je alle obstakels naar de grond toe ontwijken door links en rechts op het scherm te drukken voor de richting van het mannetje. Erg veel inhoud heeft het spel niet. Het is vooral de zoveelste omgekeerde Doodle Jump waarin je zo lang mogelijk moet vallen. Maar toch, de game flirt met dezelfde groezelige zwart-wit pixelbeelden als Canabalt en dat het maakt het toch een vermelding in de Game-update waard.

Downloaden: Rooftop Escape (€0,79)

Tijdelijk gratis: Tiki Totems Premium en Tiki Lavalanche

GU WO Tiki Lavalanche voor iPhone en iPod touchElk kwartaal wordt Tiki Totems wel een keer gratis. Dus dat ‘ie nu ook tijdelijk gratis te downloaden is, is niet erg bijzonder. Toch is het spel goed genoeg om het te behandelen. Meer dan 200 levels heeft dit puzzelspel, waarin je stukken totempaal onbeschadigd naar beneden moet halen. Maar… je mag de grond niet raken! Je lost een puzzel op door in de juiste volgorde en op het juiste moment de brokstukken eronder weg te halen met een tik op het beeldscherm. Het idee is simpel maar de uitvoering wordt hoe langer hoe moeilijker. Hetzelfde geldt voor Tiki Lavalanche, een net nieuw uitgebracht deel in de reeks dat ‘slechts’ 75 levels bevat maar er wel weer een stukje netter uitziet. Hier zijn er verschillende gouden blokken die niet in de lava mogen vallen. Als extra kun je er je eigen levels in maken. Tiki Totems Premium en Tiki Lavalanche zijn prachtige, grote pakketten die iedereen op zijn of haar iPhone of iPod touch moet hebben staan.

Downloaden: Tiki Totems Premium (tijdelijk gratis)
Downloaden: Tiki Lavalanche (gratis)

Trailer van de Dag: Siege Hero

Angry Birds van voren. Dat is Siege Hero zo’n beetje. Een sombere, serieus ogende variant op het populaire spel waarin je vogels katapulteert op stellages met vijanden. Alleen schiet je in Siege Hero van voren. Je hebt geen katapult, maar houdt de vinger op het scherm, er verschijnt een vizier en daar richt je je ‘wapen’ op. Of nou ja, wapen: steentjes. Maar die zijn soms verdraaid handig, laat de Trailer van de Dag zien.

Downloaden: Siege Hero (€0,79)

Klik hier voor het overzicht van Game-updates

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 mei 2011, 20:20
Categorie Games
Onderwerpen canabalt, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.