Nieuwe multitaskingoptie iOS 7 veroorzaakt resetproblemen iOS-apps

De nieuwe optie 'Ververs apps op achtergrond' zorgt voor resetproblemen bij bepaalde apps.

Ververs apps in achtergrondSinds het verschijnen van iOS 7 kampen meerdere apps met een bug, waardoor gebruikers ongewild worden uitgelogd. Deze problemen worden hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door de nieuwe Ververs apps op achtergrond-optie. Hoewel de meeste ontwikkelaars nog geen fix hebben uitgebracht, werd er afgelopen avond een Mailbox-update uitgerold die de kwestie zegt op te lossen. De ontwikkelaar laat aan The Verge weten dat het probleem volgens hun aan de nieuwe verversfunctie lag.

De bug zorgt ervoor dat je bepaalde apps compleet opnieuw moet instellen. Zo wordt er bij Mailbox bijvoorbeeld verwacht dat je opnieuw je e-mailadres en wachtwoord invult, waarna je de tutorial van de app opnieuw moet uitvoeren. Dit kan meerdere malen op een dag aan je worden gevraagd.

Naast Mailbox kampt ook Snapchat met de bug. De ontwikkelaar van deze app heeft nog geen fix geboden in een update. Het uitschakelen van de nieuwe verversfunctie zou het probleem echter kunnen oplossen totdat er een update verschijnt. Dit doe je bij Instellingen > Algemeen > Ververs apps op achtergrond.

De nieuwe verversoptie voor apps maakt het mogelijk om informatie te verzamelen als de app in de achtergrond draait. Apple beschrijft de nieuwe optie als volgt in iOS 7:

Sta apps toe in de achtergrond materiaal te vernieuwen of ‘Locatievoorzieningen’ te gebruiken bij verbinding met een Wi-Fi- of mobiel netwerk. Door apps uit te schakelen, gaat de batterij mogelijk langer mee.

Hoewel de nieuwe achtergrondfunctie de grootste boosdoener lijkt te zijn, is nog niet iedereen overtuigd. In ieder geval één ontwikkelaar vertelt aan The Verge geen idee te hebben wat de oorzaak voor het resetprobleem is.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 september 2013, 9:44
Categorie Uncategorized
Onderwerpen ios 7, mailbox, snapchat

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deel. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, Alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.