BlackBerry Messenger

BlackBerry Messenger voor iOS deze week nog niet beschikbaar

BlackBerry Messenger zal deze week nog niet in de App Store beschikbaar zijn. Dit liet BlackBerry-topman Andrew Bocking weten.

BlackBerry MessengerDit weekend werd de BlackBerry Messenger iOS-app korte tijd na release weer teruggetrokken, en inmiddels blijkt dat we nog even moeten wachten totdat de applicatie opnieuw beschikbaar is. In een blogpost vertelt BlackBerry’s Andrew Bocking namelijk dat de app deze week nog niet te downloaden zal zijn. Voordat de app verschijnt moet namelijk een eerder gelekte Android-versie worden geblokkeerd die voor problemen zorgt. Bovendien moeten de servers worden verbeterd om in één keer een groot aantal gebruikers aan te kunnen.

Wanneer de app wel zal verschijnen vertelt Bocking niet, maar hij benadrukt wel dat de voorbereidingen enige tijd in beslag zullen nemen. Voordat de iOS-versie officieel werd uitgebracht lekte er een Android-versie, die door 1,1 miljoen mensen binnen 8 uur werd gedownload. Deze app verbruikte echter meer data dan de uiteindelijke applicatie, wat zorgde voor overtollig dataverbruik. Omdat deze gelekte app nog niet geblokkeerd kan worden is BlackBerry nog niet voorbereid op de officiële uitrol.

Het zijn hectische tijden voor BlackBerry. Naast de vertraagde uitrol van BlackBerry Messenger werd gisteren ook bekendgemaakt dat het bedrijf is overgenomen voor 4,7 miljard dollar door investeerder Fairfax.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 september 2013, 9:13
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen blackberry, blackberry messenger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.