Negenjarig kind maakt iPhone-applicaties

Een 9-jarige jongen uit Singapore heeft de iPhone-applicatie Doodle Kids uitgebracht. Niets bijzonders, want het is al Lim's twintigste programmeerproject.

lim-ding-wenDe 9-jarige Lim Ding Wen uit Singapore heeft voor zijn jonge leeftijd een wel heel bijzondere hobby: het ontwikkelen van iPhone-applicaties. Lim zit in de vierde klas van de lagere school en heeft al meerdere applicaties voor de iPhone gemaakt. Doodle Kids is zijn nieuwste creatie, een tekenprogramma voor kinderen dat in twee weken tijd meer dan 4.000 keer werd gedownload. “Ik schreef het programma voor mijn jongere zusjes, die het leuk vinden om te tekenen”, zegt Lim, die zes programmeertalen beheerst en al sinds zijn tweede de computer gebruikt.

Doodle KidsDoodle Kids is een tekenprogramma waarmee je met je vingers op het scherm kunt tekenen. Door de iPhone te schudden verdwijnt de tekening weer. Lim heeft er in één moeite maar even een webapplicatie en een native applicatie van gemaakt.

Hij heeft er al 20 programmeerprojecten op zitten, maar heeft het programmeerwerk dan ook niet van een vreemde: vader Lim Thye Chean maakt ook iPhone-applicaties en is in het dagelijks leven chief technology officer bij een lokaal technologiebedrijf.

“Elke avond controleren we de statistieken die we per e-mail ontvangen om te zien wie de meeste downloads heeft”, zei vader Lim in een interview met The New Paper. Het nieuwste project van zoon Lim is een science fiction-game met de naam Invader Wars. We hebben al wel een beetje een idee wat voor spelletje dit zal zijn…

Via: Reuters
Tipgever: Chris

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2009, 14:00
Categorie Diensten
Onderwerpen auto, kinderen, pixar, programmeren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.