Nederlandse Preso.tv maakt presenteren vanaf iPhone makkelijk

Preso.tv voor iPhone en iPad laat je eenvoudig PDF, PowerPoint en Word-documenten presenteren op elk apparaat met AirPlay of link.

Preso.tv presenteren op iOSDe laptop kan je achterwege laten. Presenteren kan je ook vanaf je iPhone en iPad. De gratis Nederlandse applicatie Preso.tv laadt je presentatie in vanaf Dropbox. Daarna kan je de presentatie afspelen op elk scherm dat via AirPlay verbonden is, of elk apparaat dat inlogt op het unieke webadres waarop je presenteert. Of het nou een computerscherm is, een grote televisie of laptop verbonden aan een projector: presenteren is een eitje.

Preso.tv ondersteunt drie documenttypes waarmee je kan presenteren. Presentaties die je maakt met Apple’s eigen Keynote worden niet ondersteund, maar je kan wel PowerPoint-presentaties, PDF-documenten en Word-bestanden openen in de app.

De slides of pagina’s staan onder elkaar in de linkerbalk in de app. Je kan ook bladeren met horizontale swipes op je eigen telefoonscherm. Met een pinch-to-zoom vergroot of verklein je delen van een pagina. De veranderingen zijn (met enige vertraging) zichtbaar op het grote scherm en de schermen die je presentatielink hebben opgezocht.

Preso.tv bestanden iPhone Preso.tv iPhone inzoomen

Eenvoud is de kracht van Preso.tv. Je geeft de applicatie toestemming om bestanden uit te lezen in Dropbox, laadt een presentatie in en kan beginnen. Desgewenst kan je tijdens de presentatie van apparaat veranderen. Preso is te bedienen vanaf meerdere apparaten tegelijk, zoals een laptop met de website). Je kan een presentatie eveneens herstarten of stoppen. Een account maken is niet nodig. Preso zegt verder geen aanschafkosten en in-app aankopen te verlangen. Wel valt er in de gebruiksvoorwaarden van Preso.tv te lezen, dat advertenties niet worden uitgesloten. Vooralsnog zijn we daar niet op gestuit in het testen van de app.

Downloaden: Preso.tv (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Met dank aan Sjoerd voor de tip

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 mei 2014, 17:45
Categorieën Nederlandse apps, Productiviteit
Onderwerpen microsoft, presentatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.