iCulture speelt: Dungelot 2 is terug, Nederlandse Wonder Golf en Bezircle

Dungelot 2 is terug in de App Store en de Nederlandse iPhone- en iPad-games Wonder Golf en Bezircle maken sier.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

ICS Bezircle iPad iPhoneDungelot 2 is na plotselinge verdwijning uit de App Store dit jaar, back with a vengeance. Het spel waarin je kerkers doorkruist en zo diep mogelijk wil komen voor de schat die op je wacht, heeft allerlei onderdelen gebalanceerd en begint een tweede leven op iPhone en iPad. Tijd voor ons om de vorige review er nog even bij te pakken! We nemen de Nederlandse iPhone-games Wonder Golf en Bezircle eveneens onder de loep. Zo wordt het na het unieke dansspel Bounden een lekker Nederlands dagje.

Wonder Golf: balletje slaan met Alice

ICS Wonder Golf iPad iPhoneAlice en het konijnenhol. Dat decor zocht het Nederlandse Paladin op voor Wonder Golf, een freemiumspelletje dat onder de vlag van Mobage is uitgebracht. Voor Paladin betekent het een ‘niet ver van de boom’, want we rolden al eens eerder in vrolijk gekleurde omgevingen in Momongo Pinball Adventures. Dat was een lekker spelletje, maar de nadruk lag er soms iets teveel op verhaal, waardoor je regelmatig ondebrekingen had terwijl je verder wilde flipperen. Wonder Golf is gebouwd volgens de Candy Crush-opzet en schotelt je level na level, hole na hole een bijzondere en steeds moeilijkere uitdaging voor. Je verzamelt al snel sleutels om het hol te ongrendelen, krijgt een beurtenlimiet opgegeld en ook puzzels met gekleurde diamanten die je kan pakken zijn van de partij. In tegenstelling tot Momonga, is Wonder Golf daardoor een heerlijk spelletje om even tussendoor te spelen. Met net als in Candy Crush natuurlijk die ene grote uitdaging: zover mogelijk komen zonder geld te spenderen in het spel.

Downloaden: Wonder Golf (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

Bezircle: multiplayer op één iDevice

Bezircle 1-knop gameplayZou Nederland hofleverancier zijn van sociale gameservaringen op de iPhone en iPad op één apparaat? Oké, je hoeft geen danspartner uit zoeken zoals in Bounden, maar houd gerust meerdere vingers tegelijk op het scherm. Elke vinger bedient een van de euh… mechanisme kikkerdrilletjes die je met een tik van de ene op het andere blad kan overzetten. Met die juiste timing kan je zo blaadjes veroveren en van de tegenspelers wegsnaaien. Wie er het meest heeft aan het einde, wint het spel. De Nederlandse ontwikkelaar Ludomotion wilde er nog wel een laagje bovenop doen – en deed dat. Daarom liggen hier en daar power-ups verspreid die je versnellen of je gebied verstevigen. We zien nog niet zoveel verschillende tactieken in het spel als de ontwikkelaar in de App Store-omschrijving doet geloven, maar feit is dat je elke multiplayerbeurt een nieuw, willekeurig genegereerd speelveld krijgt waardoor het spel er weer anders uitziet. Dat het ook een stand voor de eenzame speler heeft, is bijzaak. Een gezellige zomeravond met vrienden bestaat uit een barbecue, bier en Bezircle.

Downloaden: Bezircle (€2,69, geen in-app aankopen, universeel, iOS 5.1+)

Dungelot 2 terug in de App Store

Dit is een herpublicatie van onze originele review. De game was kort na onze Game van de Week-nominatie teruggetrokken vanwege de balans in in-app aankopen.
ICS Dungelot 2 screenshotDoodgaan is niet erg, het hoort erbij! Dat wrijft Dungelot 2 je meteen bij het opstarten in en die mindset kan je jezelf maar beter aanleren. Want duurt het in Candy Crush al een paar pogingen om naar het volgende level te komen; daar kan het in Dungelot 2 echt ellenlange sessies duren voordat je de volgende stap mag zetten op de wereldkaart. Dungelot 2 tekent de terugkeer van een van onze favoriete kerkergames. De gameplay is nog net zo pakkend als begin vorig jaar.

Je doorkruist een kerker verdieping na verdieping, die je moet zien te overleven als strijder wiens statistieken onderin beeld staan. Zo begin je bijvoorbeeld met een bijl en 45 levenspunten. Je tikt op elke verdieping ter grootte van het scherm steeds vakje voor vakje open. Daarbij stuit je op hartjes, mana voor spreuken en extra aanvallen of verdedigingen om naar voorkeur te gebruiken. Maar toch vooral op tegenstanders die je een pak slaag geeft om de sleutel naar de volgende verdieping te bemachtigen. Je staat constant voor subtiele keuzes: tik je die volgende tegenstander nog in elkaar voor een (gehoopte) bonus, of ga je verder? Eén verkeerde afweging kan je tocht naar de Master Key die de kerker afsluit, fataal dwars liggen. En dan mag je opnieuw proberen. De gameplay van Dungelot 2 staat als een huis. Het snelle doorspitten van kerkers is een verslavende bezigheid.

Downloaden: Dungelot 2 (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2014, 14:04
Categorieën Games, Nederlandse apps
Onderwerpen dungelot, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.