iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps
iCulture: Nederlandse apps

Dit zijn de leukste nieuwe Nederlandse apps van juli 2018

Wat waren de leukste Nederlandse en Belgische apps van de maand juli 2018? iCulture zet de interessantste apps van juli 2018 voor je op een rijtje.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

Ook in Nederland en België worden heel wat interessante apps gemaakt. In dit maandelijkse overzicht brengen we de beste Nederlandse iPhone apps bij je onder de aandacht. Het is een mooie aanvulling op onze wekelijkse rubriek App Gemist, waarin je apps van over de hele wereld vindt. De meeste apps zijn nieuw, maar soms vind je er ook eentje tussen die een flinke update heeft gekregen.


Eerder deze maand besproken op iCulture:

Heb je zelf een leuke of interessante app ontwikkeld? Stuur ons dan een mailtje via [email protected] of hou ons op de hoogte via het contactformulier!

iCulture App van de Maand: MotoTour
MotoTour is één van de mooiere apps van de afgelopen maand. Zoals de naam al zegt bekijk je in MotoTour allerlei routes die speciaal voor motorrijders geselecteerd zijn. De app kijkt naar je huidige locatie en zoekt daar dan de nabijgelegen routes op uit. Voordat je de route start, geeft de app een korte indruk met omschrijving en bijbehorende foto’s, zodat je een beetje weet wat je kan verwachten. Vervolgens is het een kwestie van de route starten en rijden maar.

MototTour.

De voorgestelde routes laten altijd zien hoe lang de route duurt en wat de afstand is, maar je kan ook zelf aangeven hoe lang je wil rijden. Om de app te kunnen gebruiken moet je wel een account aanmaken. Je krijgt dan drie gratis routes met gratis kaartupdates. Zeker met dit mooie weer is het leuk om er op uit te trekken. Ben je op zoek naar nog meer apps voor motorrijders, check dan onze aparte lijst.

TV Anywhere van T-Mobile voor Apple TV

TV-aanbieders hebben eindelijk de Apple TV ontdekt. Na de NPO Start-app voor de Apple TV, heeft nu ook T-Mobile een eigen app uitgebracht voor Apple’s streamingkastje. Heb je een vierde generatie Apple TV of nieuwer én ben je klant bij T-Mobile Thuis, dan installeer je de app via de tvOS App Store en kun je beginnen met kijken. De app vervangt dan dus je gewone tv-kastje. Qua indeling en gebruik lijkt de app erg veel op die van de inmiddels gestopte tv-dienst KNIPPR. Dat is ook niet zo gek, want KNIPPR was altijd al in handen van T-Mobile. Je kan in de nieuwe Apple TV-app naar alle zenders kijken en snel wisselen door op de Touch Pad van de Siri Remote te vegen.

Reisreport

Ben je dol op reizen en is geen land je te ver? Dan moet je de app Reisreport eens proberen. Deze nieuwe app heeft allerlei informatie over tientallen bestemmingen, wereldwijd. Je moet dan niet denken aan een camping in Frankrijk of een wereldstad als New York, maar vooral de wat meer bijzondere bestemmingen zoals Jordanië Montenegro en Kroatië. De app bevat honderden Nederlandstalige video’s en documentaires. Er is ook een interactieve kaart met de belangrijkste plekjes op de bestemming. De app helpt je ook met het voorbereiden van je reis dankzij de voorbereidingstips.

Daarnaast kun je via de app meteen een reservering maken voor een auto, hotel of excursies. De app hoort bij het gelijknamige reisplatform. Eerder brachten ze al een app uit speciaal over Iran en na het succes van die app zijn ze verder gegaan met het ontwikkelen an een algemene reisapp, wat dus de Reisreport-app geworden is.

Péago

De vakantieperiode is weer begonnen en als je van plan bent om met de auto door Frankrijk te rijden, dan moet je Péago hebben. We schreven in 2015 al eens over deze app, maar gezien de zomerperiode is aangebroken brengen wij hem graag nog even onder de aandacht. In de tussentijd is de app verder ontwikkeld, want er zijn allerlei nieuwe functies bijgekomen. Want naast geld besparen op de tolwegen, toont de app nu ook de goedkoopste tankstations op deze tolwegen. De app laat automatisch zien als er in de buurt van tolwegen een goedkoop tankstation is, waarna je er via je eigen navigatie-app naartoe kan rijden.

Vroegâh

Vind jij dat vroeger alles beter was? Dan is deze app voor jou. In Vrougâh blader je door de collectie van het Nationaal Archief. Je bladert door de app op basis van je locatie, waarna je een soort reis door de tijd maakt. Zoek bijvoorbeeld op je geboorteplaats en kijk hoe jouw stad of dorp eruit zag toen je ouders nog jong waren. Je kan de foto’s opslaan, maar ook delen met vrienden via het standaard delen-menu. Alle foto’s zijn voorzien van een korte beschrijving en eventueel wat namen. Het is jammer dat je de foto’s niet op het volledige scherm kan bekijken, want de tekst onderin beeld blokkeert bij sommige foto’s een interessant deel van een foto.

Lees verder voor ons hoofdoverzicht Beste Nederlandse apps voor iPhone en iPad!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 augustus 2018, 14:55
Categorieën Belgische apps, Nederlandse apps
Onderwerp nederlandse apps
Software iOS, macOS, watchOS
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.