iculture-app-gemist
App Gemist
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 30-2018 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Nike Training Club
Heb je een Apple Watch, dan is de kans groot dat je wel eens een workout doet. De standaard Workout-app van Apple biedt veel verschillende sporten, maar het kan altijd beter. De Nike Training Club, die al een tijd beschikbaar was op de iPhone, biedt meer dan 180 verschillende sporten. De app is een volledige workout-app en houdt je hartslag, verbrande calorieën en de voortgang van je trainingsring bij. Tijdens het sporten hoef je ook niet op je horloge te kijken, want met tikjes op je pols weet je wat je te doen staat.

Nike Training Club op Apple Watch

De app geeft ook pro-actief allerlei aanbevelingen om je trainingsdoel te bereiken. Hoef je je ring nog maar weinig te vullen, dan is een stukje wandelen genoeg, Maar als je nog maar aan het begin staat, dan kan een wat pittigere workout van pas komen. Let er wel op dat je de workout met starten op je iPhone, waarna de Apple Watch het van je over neemt. Je kan tijdens het sporten ook gewoon een muziekje aanzetten, die je kan pauzeren of doorspoelen via de Nike Training App.

Huji Cam

Misschien heb je het wel gezien op Instagram: opeens hebben al je hippe vrienden en kennissen foto’s die eruit zien als een jaren 90 #throwback. Zo blijken de foto’s van Selena Gomez opeens afkomstig uit de vorige eeuw. Met 139 miljoen volgers is het geen wonder dat ‘iedereen’ ook zoiets wil.

View this post on Instagram

all apologies

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez) on

Geen probleem, dat kun jij ook, met de app Huji Cam. Zo zien je foto’s eruit als oude herinneringen die je met een analoge camera hebt gemaakt. De viewfinder van Huji Cam ziet er zelfs uit als zo’n ouderwetse wegwerpcamera.

Goya-Move

Zit je kind te vaak op Facebook of speelt hij of zij de hele dag Fortnite? De app Goya-Move beperkt het gebruik van apps tot het moment dat een kind het door jou ingestelde stappendoel bereikt heeft. Op deze manier motiveer je je kind om meer te bewegen. Om de app te kunnen gebruiken, moet je kind dus wel een eigen iPhone hebben. Je installeert de app op beide toestellen en logt in met het account dat door de ouder aangemaakt is. Op het ene toestel geef je aan dat je ouder bent en op het andere toestel kies je voor de kind-optie. Vervolgens wordt er door de app een apart profiel geïnstalleerd. Goya-Move maakt gebruik van MDM (Mobile Device Management), een tool dat ook door bedrijven gebruikt wordt die hun werknemers een iPhone geven. Hierdoor kunnen apps geblokkeerd worden, totdat een kind de vereiste aantal stappen gelopen heeft met zijn of haar eigen toestel.

De app motiveert kinderen dus om meer te bewegen. Daarnaast kun je time-outs instellen voor bijvoorbeeld het maken van huiswerk of voor het slapengaan, zodat je kind minder op zijn telefoon zit. De app is gratis om te downloaden, maar je betaalt daarna wel een klein bedrag per kind per maand. Mocht je de app alleen willen gebruiken, dan kan dat vijf dagen lang helemaal gratis. Het is in ieder geval een goede voorbereiding op Apple’s Schermtijd in iOS 12.

Highland 2

Scriptschrijvers kunnen bij allerlei tools en programma’s terecht en Highland 2 voor Mac valt daar ook onder. Maar ook voor blogschrijvers en auteurs komt Highland 2 van pas. Mocht je een script willen schrijven, dan verschijnt dit automatisch in de weergave die bij elk filmscript wordt gebruikt. De app bevat in totaal tien verschillende templates, dus je kan er altijd meteen mee uit de voeten. Highland 2 heeft ook allerlei thema’s en heeft een schermvullende modus, zodat je ongestoord kan werken aan je verhaal.

Raindrop Pop

In tijd van droogte is het misschien wel even lekker om de afleiding op te zoeken met dit spelletje. In Raindrop Pop tik je op de bewoners van het fictieve wereldje om de gekleurde regendruppels uit de lucht te schieten. Je moet daarbij goed letten op de kleuren van de druppels, want je kan op deze manier een hele reeks aan druppels wegschieten en een hoge score behalen. De game is een soort combinatie tussen Dr. Mario, Tetris en Bejeweled, met een aanstekelijk muziekje. De game is gratis en heeft zelfs geen in-app aankopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juli 2018, 13:00
Categorie Amusement
Onderwerp app gemist
Software iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.