peago-app

Péago-app bespaart geld op Franse tolwegen

Péago is een app waarmee je geld bespaart op Franse tolwegen. De app geeft aan wat de goedkoopste afritten zijn, zodat je zo weinig mogelijk tol betaalt in Frankrijk.

peago-app
Ga je op vakantie naar Frankrijk, dan zijn tolwegen bijna niet te vermijden. Met de nieuwe app Péago rijd je zo goedkoop mogelijk door Frankrijk. De app waarschuwt wanneer het slimste moment is om de tolweg te verlaten, zodat je soms in één keer al €4 bespaart. Het betekent overigens niet dat je over slingerende landweggetjes uren te laat op je bestemming komt of dat je grote stukken moet omrijden, want met Péago blijf je gewoon op de tolwegen rijden, maar op een slimmere manier.

Tolwegen in Frankrijk: dure grap

peago-iphone-appDe app berekent wat de goedkoopste route is om van A naar B te komen. Soms kan het lonen om de tolweg te verlaten en bij de eerstvolgende rotonde weer erop te gaan. Het kost je hooguit een minuut en het bespaart je wel een paar euro. Péago geeft aan bij welke tolpoortjes je het minste moet betalen, afgestemd op jouw type voertuig: auto, camper, caravan of motor. Je ziet meteen hoeveel je bespaart als je de aanbevolen afritten van Péago kiest. Heb je haast en valt er maar weinig te besparen, dan kun je natuurlijk ook afwijken van de aanbevolen afrit. Maar dan weet je tenminste wel, hoeveel geld je hebt laten liggen.

Volgens de makers kun je de aanschafprijs van de app in een enkele reis Parijs al terugverdienen. Maak je een langere reis door Frankrijk, dan kunnen de besparingen oplopen tot meer dan 20 euro. Zelfs als je niet geïnteresseerd bent in de kostenbesparingen kan het toch handig zijn om Péago te installeren, want je houdt hiermee beter zicht op het ingewikkelde systeem van tolwegen. Je ziet precies wat je bij de eerstvolgende afrit moet betalen, zodat je alvast kleingeld kunt pakken (voorzover je contant wilt betalen).

Péago is een mooi voorbeeld van een app waarvan je denkt: “Huh, wat gek dat het er nog niet was!” Het is bovendien een slim idee van de makers: als mensen de belofte krijgen dat ze tientallen euro’s kunnen besparen op een ritje door Frankrijk, zijn ze best bereid om €3,99 voor een app te betalen. De app werkt ook offline, dus je hebt geen actieve internetverbinding nodig om de informatie te kunnen aflezen uit de app. Péago maakt gebruik van GPS en kan dus ook meteen erop inspringen als je onderweg ervoor kiest om een andere route te nemen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juni 2015, 11:53
Categorie Apps
Onderwerpen frankrijk, vakantie
17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.