Uitzending Gemist voor iOS: nieuw icoon en 30 dagen terugkijken in vernieuwde app

De Uitzending Gemist-app voor iPhone en iPad heeft een nieuw logo en laat je voortaan uitzendingen tot 30 dagen terug bekijken.

uitzending gemist nieuw logoDe Uitzending Gemist-app van de publieke omroep heeft een update gekregen. Dat is meteen te zien aan het vernieuwde icoon, waarop het oranje gekleurde logo van NPO prijkt. Praktisch gezien is de app ook sterk verbeterd, want in plaats van een paar dagen terugkijken kan je tegenwoordig uitzendingen tot wel dertig dagen terug zien. Het lijkt er trouwens op dat je daarvoor de app niet hoeft te updaten, want ook in de oude versie van de app is het momenteel mogelijk om bijvoorbeeld de uitzendingen van Knevel & Van den Brink tot 21 juni terug te zien.


uitzending gemist nieuw midas dekkersDelen met je vrienden is verbeterd en er zijn diverse bugfixes doorgevoerd. De app zal voortaan ook sneller een ‘Doorgaan naar aflevering’-melding tonen tijdens de STER-reclames. Dat zorgt ervoor dat je bij een slechte verbinding op de iPhone de app kunt blijven gebruiken. De app ondersteunde al adaptive streaming, waarbij de beeldkwaliteit automatisch wordt aangepast aan de beschikbare bandbreedte. Ook kun je met AirPlay (draadloos) en TV out (adapterkabel) de uitzendingen bekijken op je televisie.

Uitzending Gemist verscheen in september 2009 in de App Store en was meteen erg populair. Versie 2.0 van de app, die in juli 2011 verscheen, maakte Uitzending Gemist geschikt voor de iPad.

Downloaden: Uitzending Gemist (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.