Nike+ Running introduceert uitdagingen in iPhone-app

Nike+ Running is voorzien van challenges op iPhone, waarmee je een afstand kan bepalen waarop je strijdt met je vrienden.

Nike plus Running iPhoneDe concurrentie onder fitheids-apps is zo hoog, dat de applicaties zelf ook hard mogen lopen. Nadat onder andere Endomondo Sports Tracker en Strava Cycling het eerder deden dit jaar, begint Nike+ Running nu ook met uitdagingen in de app. In de zogeheten Nike+ Challenges ligt de focus meer op het verslaan van je vrienden, ten opzichte van concurrerende apps. Daarin voltooi je vooral uitdagingen voor een wereldwijde ranglijst en de punten die dat oplevert voor je profiel.

Een challenge in Nike+ Running begint met een afstand bepalen. Dan nodig je vrienden uit. Iedereen ziet hoeveel dagen er staan voor de uitdaging en vervolgens is het aan iedereen om de afstand zo snel mogelijk af te leggen. Dat hoeft niet in één sessie: het kan ook gaan om een totaalafstand van meerdere keren sporten. Je doet het in de app voor een virtuele medaille, maar wellicht haal je meer voldoening uit de groepschat die je binnen een uitdaging hebt.

Nike plus Challenge vrienden highscore Nike plus route op kaart

De persoonlijke aanpak van uitdagingen is leuk, mits je vrienden Nike+ ook gebruiken om te rennen en niet een van de vele concurrerende applicaties. Het idee valt natuurlijk als niemand in je omgeving voor de uitdagingen te porren is. Dan is de wereldwijde lijst uitdagingen van Endomondo Sports Tracker misschien toch motiverender om meer uit jezelf te halen.

Downloaden: Nike+ Running (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2013, 11:15
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen hardlopen, nike, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.