Muesly: iPhone-app laat je dozen met muziek delen

De iPhone-app Muesly laat je dozen met iTunes-muziek uitwisselen met andere gebruikers. De applicatie met iTunes-samples ziet er leuk uit.

Muesly iPhone iTunes muziek uitwisselenVroeger eens een doos met platen van je opa of een kennis gekregen? Muesly doet hetzelfde virtueel. De nieuwe iPhone-app plaatst de muziek die je op de iPhone hebt staan in een doos. Niet zozeer om zelf te beluisteren in de applicatie, maar klaar om te delen. Je deelt de doos vol plaatjes met vrienden die de iPhone-app ook hebben en zij kunnen vervolgens iTunes-samples van je muziek horen.

Alleen iTunes

De muziekcollectie die iemand via iTunes op zijn iPhone heeft staan, althans. Abonnementsdiensten met streaming muziek als Spotify en Rdio worden niet meegenomen in Muesly. Omdat die streaming muziekdiensten zo populair zijn, zal Muesly voor veel gebruikers niet het ideale middel zijn om muziek met vrienden te delen. Maar ook als je maar een beetje muziek via iTunes op je iPhone hebt staan, is het wel een léuke manier van delen.

Skeuomorphism

Ondanks alle kritiek op Apple’s zogeheten skeuomorfische designtaal, waarbij apps visueel links leggen naar ‘echte’ apparaten, stoffen en materialen, zet Muesly vol in op een zo’n uiterlijk vol referenties naar andere producten. Zo veeg je letterlijk tussen dozen met muziek. De eerste is die van jou, naar rechts volgen die van vrienden waarmee je bent verbonden. Elke doos geeft al even twee albumhoezen weg voordat je hem opent. En als je erop drukt, schuiven de boven- en onderkant van het scherm open en kijk je naar een collectie cd’s met elk hun eigen hoes. Je ziet de muziek op artiest gesorteerd, maar kan daarnaast ook kiezen tussen de categorie ’25 meest afgespeelde platen’ en ‘aankopen’. Zo krijg je meer inzicht over het luister- en koopgedrag van iemand. Je kan muziek meteen favorieten.

Muesly doos met muziek Muesly cd-overzicht op artiest

Druk op een artiest en de hoesje van een cd slaat open en de schijf begint te draaien terwijl een iTunes-sample wordt afgespeeld. In onze testsessie stuitten we helaas meermaals op een foutmelding dat streaming via iTunes even niet lukt. Het grappige is dat een schijf dan ook niet draait. Je kan kritiek hebben op de designtaal: Muesly pakt het erg leuk aan en ziet er strak uit.

Inlogproblemen

Je hebt geen account nodig voor Muesly, maar moet er wel een aanmaken als je dozen wil delen met vrienden. Je kan een nieuw account aanmaken of inloggen met Twitter of Facebook. Dat pakt de app helaas nog niet goed op. We kunnen na de aanmelding met Twitter vrienden zoeken via Facebook, e-mail, eigen contacten en Muesly, maar als we besluiten dat niet meteen te doen, zijn we daarna weer uitgelogd. Wel stuurt de app pushberichten als andere vrienden je hebben gevonden en willen delen. En als je nog geen vrienden hebt op Muesly, kan je ook de muziekcollecties van onder andere Jason Mraz, Ben Howard en Amy McDonald toevoegen. Zo heb je wel alvast wat muziek te ontdekken.

Downloaden: Muesly (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 mei 2013, 20:30
Categorie Muziek
Onderwerpen itunes, muziek, voeding

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.