Telenet gaat Yelo TV blokkeren voor jailbreakers

Telenet gaat het gebruik van Yelo TV blokkeren voor jailbreakers, om zo de copyright van getoond materiaal te beschermen.

Yelo TVDe Belgische iOS-applicatie Yelo TV van Telenet zal binnenkort niet meer werken op gejailbreakte iPhones en iPads. Dit maakte Telenet onlangs bekend in een blogpost. Door de app niet langer toegankelijk te maken voor jailbreakers, hoopt Telenet de copyright van getoonde films en series in Yelo TV te beschermen. Daar is Telenet niet de eerste in: in Nederland blokkeren Ziggo en UPC op soortgelijke wijze jailbreak-gebruikers.

De plannen van Telenet werden ontdekt door De Standaard. Met Yelo TV kun je televisiekijken op je iOS-apparaat. Heb je een jailbreak uitgevoerd, dan zou het volgens Telenet mogelijk zijn om getoonde programma’s met behulp van speciale apps op te nemen. Dat ziet Telenet liever niet, daarom is ervoor gekozen om de app voor jailbreakers helemaal te blokkeren.

Of de jailbreak-blokkade fanatieke gebruikers van Yelo TV zal tegenhouden, is nog de vraag. Toen de Ziggo-blokkade aan het licht kwam, bleek al snel dat tweaks zoals xCon gebruikt kunnen worden om de app alsnog bruikzaam te maken. Om Yelo TV te gebruiken is hoe dan ook een abonnement bij Telenet nodig.

Downloaden: Yelo TV (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Tipgever: Steven

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 mei 2013, 20:10
Categorie Amusement
Onderwerpen jailbreak, telenet

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.