Movellas: samen boeken schrijven op de iPhone

Movellas is een sociaal netwerk van e-books op de iPhone en iPod touch. Met de site en de nieuwe app kun je verhalen van amateurs lezen en becommentariëren en natuurlijk kan je ook zelf je verhalen uploaden.

Movellas iPhone iPod touch verhalen header“YouTube voor eBooks” noemde de website Mashable de dienst Movellas al eens en dat dekt de lading aardig. Iedereen kan zijn eigen schrijfsels in allerlei genres kwijt op Movellas en reageerders kunnen eraan laten weten wat ze er goed aan vinden of wat er volgens hun beter aan kan. Zo kan je met de feedback aan de slag en je verhaal verbeteren, of natuurlijk een spannender vervolgdeel schrijven. Movellas is nu beschikbaar voor de iPhone en laat je duizenden verhalen lezen en becommentariëren, of het nou om een thriller of fanfictie van Justin Bieber gaat.

Fanfictie is een behoorlijk benadrukte sectie in Movellas. Je ziet hem als een van de genres, naast de populairste romantiek en fantasie, prominent op de voorpagina van de app staan. Daarboven kun je in gelijksoortige, horizontaal veegbare balken de nieuwste verhalen, de laatst geüpdatete verhalen en de populairste verhalen inzien en meteen lezen. Met een veegbeweging ga je naar de volgende pagina van een verhaal. Tik op het beeld en je ziet menuknoppen voor een groter lettertype en de index van hoofdstukken. Vlekkeloos is de app nog niet: als we linksboven op de M drukken in plaats van de pijl terug, loopt de applicatie vast.

Wie is op zoek is naar Nederlandstalige verhalen in Movellas, komt van een koude kermis thuis. De gedichten en verhalen zijn in het Engels geschreven. Ook is er geen ruimte voor een zekere ‘spannende’ categorie. Wel zijn er verhalen in de bijzondere categorieën paranormaal, dieren, realisme en dagboeken. Tik een genre aan en je ziet bovenaan in beeld meteen het populairste verhaal in zijn soort, begeleid door een foto, titel, auteursnaam en inleiding. Er is ook een zoekfunctie.

Downloaden: Movellas (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 februari 2012, 19:15
Categorieën Boeken, Sociaal netwerken
Onderwerpen facebook, verhalen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.