Moonfrye voor iPhone: collages maken voor kinderen

Collage-app Moonfrye voor iPhone heeft een originele insteek. De app knipt mensen uit foto’s en laat ze versieren. Erg leuk voor kinderen.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

Moonfrye Er zijn werkelijk honderden collage-apps in de App Store, waarvan we vandaag nog de beste besproken in de vakantiespecial met apps voor fotocollages. De vrolijke nieuwe Moonfrye collage-app is in zijn genre dus verre van uniek, maar heeft wel een originele insteek. De app knipt namelijk automatisch mensen uit foto’s en is daarom erg geschikt voor kinderen, of liever nog ouders en kinderen samen. Met de app kun je uitgeknipte mensen in themapagina’s zetten en versieren met teksten of stickers die bij dat thema horen.

Eerst moet je éen van de tien thema’s kiezen: BFF, Circus, Magnetic, Mermaid, Eighties, Celebrate, Back to school, Parenting of Make your own. Daarna maak of kies je een foto met een of meer mensen erop. Als het goed is heeft Moonfrye alle personen in de foto blauw gemaakt, maar als dit niet helemaal accuraat is kun je het blauwe vlak met een gummetje bijwerken. In plaats van mensen kun je natuurlijk ook dieren of objecten met de blauwe marker selecteren, alleen Moonfrye zal ze niet uit zichzelf herkennen. Klik op “Next” en de gewenste personen of objecten worden uitgeknipt en in een thema-achtergrond geplakt, bijvoorbeeld in een afbeelding met slingers en een taart op tafel. Vervolgens kun je de afbeeldingen met stickers en decoraties versieren. Als je tevreden bent met het resultaat kun je creaties printen, kopiëren en opslaan, of delen via Facebook, Twitter, Instagram, sms of email. Al jouw collages worden bewaard bij My Memories. Bij “Featured” en “Crafted” kun je inspiratie opdoen en andermans collages bekijken, die er -in tegenstelling tot bij andere foto-apps met een ‘inspiratefunctie’- gelukkig net zo knullig uitzien als die van jou.

Moonfrye thema'sMoonfrye delen

“Make your own” is het laatste thema in Moonfrye, en lijkt eigenlijk het meest op andere collage-apps. Hier kun je een heleboel foto’s’ uitkiezen en speels over elkaar heen laten leggen. Vervolgens kunnen kinderen de collages versieren met teksten of andere stickers. Dat is natuurlijk een leuke extra, maar juist de knipfunctie en vaste thema’s maken de app een origineel alternatief ten opzichte van andere apps. Uiteindelijk is Moonfrye goed in wat het wil doen en simpel te bedienen, en daarmee zeer geschikt voor kinderen die snel een grappig verjaardagskaartje of andere vrolijke creatie willen maken en sturen. In principe zouden volwassenen hem ook kunnen gebruiken, al zullen die waarschijnlijk liever voor iets rustigere thema’s en sjablonen gebruiken, zoals het magneetbord met de koelkastmagneetjes bij “Magnetic”.

Downloaden: Moonfrye (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2017, 16:31
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen fotocollage, kinderen
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.