Microsoft SkyDrive-app krijgt automatische camera-backup

Microsoft Skydrive voor iPhone en iPad heeft een update gekregen. Je kunt nu automatisch foto's backuppen naar Facebook of de SkyDrive online opslagruimte.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

skydrive backup iphoneDe laatste keer dat we over Microsoft Skydrive schreven, was in juni dit jaar. Er verscheen toen een zakelijke versie van de SkyDrive-app, SkyDrive Pro. De normale SkyDrive 3.0-app was in april al verschenen. Vandaag krijgt die app een update, met een automatische backupfunctie voor de camera en verbeterde mogelijkheden om je Office- en OneNote-bestanden te bekijken. Als je goed kijkt, zie je dat Microsoft ook wat aanpassingen voor iOS 7 heeft gedaan: een nieuw icoon, lichter thema en iets andere kleuren.

skydrive ios7De automatische camera-backup geldt voor foto’s en video’s die je maakt. Net als bijvoorbeeld bij de Dropbox-app worden foto’s en video’s automatisch geüpload naar de cloud. Het voorkomt dat je allerlei foto’s kwijtraakt als je iPhone gestolen wordt. De functie was al aanwezig in de Windows Phone-versie van de app, maar komt nu ook beschikbaar voor iPhone en iPad. De foto’s worden in volledige resolutie opgeslagen naar SkyDrive, via je data-abonnement of Wi-Fi. Het maken van een backup vindt niet constant op de achtergrond plaats. Door technologische beperkingen van Apple pauzeert de backup als de telefoon in slaapstand gaat. Je kunt bij het maken van een backup meteen kiezen of de foto naar Facebook gaat of naar een bestaand of nieuw album op je SkyDrive-opslagruimte. Het maken van backups was een van de meestgevraagde verzoeken die Microsoft van gebruikers ontving.

Bovendien is het bekijken en bewerken van Office- en OneNote-documenten verbeterd. Ondersteunde bestandstypes kun je vanuit je SkyDrive-account openen in Office Mobile- of de OneNote-app. Voorheen kreeg je een preview te zien in de Quicklook-weergave.

Downloaden: SkyDrive (gratis, universeel, iOS 5.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=s1xMblVT6iY

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2013, 19:31
Categorie Productiviteit
Onderwerpen microsoft, skydrive

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.