Muiswerk Woordenboek Pro: iOS-woordenboek voor weinig

Woordenboek Pro voor iPhone en iPad is een uitgebreide en goedkope woordenboek-app met 80.000 woorden en 20.000 uitgebreide betekenissen.

Woordenboek Pro iPhone iPadDe succesvolle gratis Nederlandse woordenboek-app Muiswerk Woordenboek is ondanks 100.000 downloads al bijna twee jaar niet meer bijgewerkt. En toch stond ontwikkelaar Muiswerk Educatief niet stil. Precies twee jaar na de uitgave van de gratis versie is nu een betaalde variant uitgekomen. Woordenboek Pro van Muiswerk bevat het dubbele aantal woorden en laat je foto’s toevoegen aan een woord. De app is ook handig voor Sinterklaas: je kan nu zoeken op de uitgang van een woord, zodat je kan zoeken naar rijmwoorden.

Niet moeders mooiste

Woordenboek Pro mag dan een gloednieuwe app zijn: het fenomeen iOS 7-design is aan Muiswerk totaal voorbij gegaan. De applicatie is op ondersteuning voor het 4 inch-beeldscherm na, in uiterlijk niet veranderd ten opzichte van de app uit 2011. Je tikt zoekwoorden in op het oude iOS-toetsenbord en stuit op subtiele kleurovergangen overal in de app. De app is niet moeders mooiste, maar in het voordeel van de applicatie spreekt dat de concurrentie het op designgebied ook laat afweten. Kijk maar naar de veel prijzigere apps van Van Dale.

80.000 woorden

Voor 1,79 euro krijg je een universele applicatie met de betekenis van 80.000 worden, het dubbele van de gratis versie en 20.000 minder van Van Dale hedendaags Nederlands, die voor 49,99 euro de App Store verlaat. Ruim 20.000 woorden zijn compleet uitgelicht in de applicatie en beschikken over alle betekenissen, verbuigingen, vervoegingen en ook voorbeelden van gebruik. Omdat de applicatie alleen uit tekst bestaat, is de bestandsgrootte gelukkig beperkt. Woordenboek Pro neemt slechts 42 MB in op je iPhone of iPad. We vermoeden dat de omvang wel wat toeneemt als je veelvuldig foto’s bij woorden plaatst. Dat is niet alleen een gimmick trouwens: je kan de foto meteen versturen naar Muiswerk zelf zodat zij de foto, met jouw goedkeuring, de volgende keer ook bij het woord kunnen tonen voor anderen.

Woordenboek Pro zoeken op woorddeel Woordenboek Pro pagina met betekenis

https://www.youtube.com/watch?v=T6gA2Njnod8

Prijs-kwaliteit

Met de schuivers achter de zoekbalk helpt Woordenboek Pro je gericht zoeken op een woorddeel. Zo kan je zoeken op het begin-, midden- of einddeel van een woord. Zoeken op uitgang, bijvoorbeeld de laatste drie letters van een woord, is daarmee meteen handig voor het vinden van rijmwoorden. Dat kan de aanschaf van een aparte rijmwoordenapp zo voor Sinterklaas voorkomen. Overigens biedt alternatief Woorden NL ook al een mogelijkheid om op rijmwoorden te zoeken, maar daarvan is de database minder uitgebreid. Woordenboek Pro is moeilijk te verslaan op het gebied van prijs-kwaliteitverhouding.

Downloaden: Woordenboek Pro (€1,79, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2013, 18:01
Categorieën Kinderen, Nederlandse apps, Onderwijs
Onderwerp woordenboek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.