Microsoft SkyDrive 3.0 toegelaten: iPhone 5-support en betere integratie met apps

De online opslagdienst van Microsoft, SkyDrive, is vernieuwd voor iPhone en iPad met betere bestandsopties, foto-opties en app-integratie.

SkyDrive iPhone iPad online opslag van MicrosoftSkyDrive 3.0 is eindelijk toegelaten tot de App Store, nadat Apple en Microsoft aanvankelijk ruzieden over de toelating van de applicatie. De twee raakten in de knoei toen Microsoft in de app de mogelijkheid bood om extra opslagruimte bij de clouddienst te kopen, zonder daarbij gebruik te maken van de (door Apple verplichte In-App Aankopen) en dus zonder 30% af te dragen aan Apple. Het is niet bekend of dat akkefietje is bijgelegd, maar de app is nu – zonder In-App aankopen – wel bijgewerkt. De grote update introduceert een nieuw ontwerp van SkyDrive en ondersteunt nu de schermformaten van de iPhone 5 en de iPad mini.

Een van de handigste vernieuwingen is dat je foto’s vanaf SkyDrive nu in volledige resolutie kan downloaden en kan opslaan in het fotoalbum van de iPhone of iPad. Dat hoeft overigens niet: je kan in de app zelf aangeven in welke kwaliteit je foto’s wilt uploaden of downloaden.

Daarnaast is volgens Microsoft de samenwerking met andere apps danig verbeterd. Versie 3.0 moet het mogelijk maken dat bestanden vanuit andere apps beter uploaden naar SkyDrive, maar ook moeten bestanden vanuit SkyDrive makkelijker in andere apps openen. De verbetering hoort dus beide kanten op te werken. De integratie was welkom: in de App Store klaagden gebruikers al langer over het weergeven van documenten binnen de app.

SkyDrive online opslag mappen iPhone SkyDrive foto-opslag iPhone

Ten slotte is naast een hoop verholpen fouten (zoals vastlopers bij 50 foto’s of meer), het uiterlijk van de app wat bijgeschaafd. De applicatie komt nog altijd over als een echte iOS-app en probeert zich niet in bochten te wurmen om Windows Phone of Windows 8 uit te stralen, maar de kleur van de titelbalk en het lettertypegebruik zijn wel meer afgestemd op de andere uitingen van SkyDrive.

Terugkomend op het akkefietje tussen Apple en Microsoft: het is in SkyDrive 3.0 dus niet mogelijk om extra opslagruimte te kopen vanuit de app.

Microsoft heeft aan 9to5Mac laten weten dat gebruikers die extra opslag willen kopen dit alleen via het web kunnen doen en niet meer via de app.
We worked with Apple to create a solution that benefited our mutual customers. The SkyDrive app for iOS is slightly different than other SkyDrive apps in that people interested in buying additional storage will do so via the web versus in the app.

Downloaden: SkyDrive (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2013, 19:47
Categorie Productiviteit
Onderwerpen cloud, microsoft, online opslag, skydrive

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.