iOS game-update: Angry Birds Friends, Audi voor Sports Car Challenge en Battle Dungeon

Angry Birds Friends, de wekelijke highscore-game van Rovio Mobile, komt na Facebook ook op de iPhone en iPad. En er is meer.

GU WO Sports Car Challenge Audi RS5 headerNog altijd geen broertje dood aan Angry Birds? Dan mag je alvast in je handen wrijven voor een nieuw aankomend deel in de serie, waarvan overigens nog niet precies bekend is wanneer het uitkomt. We leggen Angry Birds Friends alvast uit, zodat je weet waar je dadelijk aan toe bent. Verder is de gratis racegame Sports Car Challenge voorzien van een update en ga je tactische gevechten aan in Battle Dungeon: Risen.

Angry Birds Friends komt naar iOS

GU WO Angry Birds Friends iPad iPhoneHet Angry Birds-tijdperk is nog niet voorbij op de iPhone en iPad! Ontwikkelaar Rovio mobile heeft zonet laten doorschemeren dat haar Facebook-uiting van het spel, Angry Birds Friends, ook naar iOS en Android komt. Zestig miljoen spelers waagden al een katapultslingering op het sociale netwerk, waarna de uitdijing naar andere platformen volgens Rovio natuurlijk niet achterwege kon blijven. En dus komt de Bejeweled Blitz onder de Angry Birds-games ook richting de iPhone en iPad. In Friends krijg je elke week een uitdaging waarin je de hoogste score op moet halen ten opzichte van je Facebookvrienden. Zo vergaar je gouden, zilveren en bronzen plakken. Elke nieuwe week wordt de score gereset en kan je opnieuw een gooi doen naar de prij… varkens. Power-ups kunnen je daarbij helpen, en reken maar dat je een zakcentje of twee in de game kan steken om meer nuttige power-ups in te slaan. Of aan medespelers te geven. Het is nog niet bekend wanneer Angry Birds Friends precies op iOS verschijnt.

Sports Car Challenger krijgt Audi A5

GU WO Sports Car Challenge iPhone dashboard Audi RS5Een beetje alsof de racegame uit de dood herrijst, heeft de gratis racesimulatie Sports Car Challenge op de iPhone en iPad een update gekregen. Daardoor kan je achter het stuur plaatsnemen van een Audi RS5 Coupé in de game. Het is het derde model van Audi in het spelleke, dat overigens een louter Duits aanbod aan auto’s voert. Zo kon je eerder al scheuren met Volkswagens, Porsches, Lamborghini’s, Bentley’s en de Bugatti Veyron. En ja, dat zijn tegenwoordig toch echt gewoon Duitse auto’s hoor. De Audi RS5 Coupé is de volgende deelnemer aan het (reclame)rijtje en roffelt er lekker op los met zijn V8. Ook kan je in het spel het dashboard van de peperdure klasbak bewonderen. Mocht je het zijn vergeten: Sports Car Challenge is een aardig gratis te downloaden racegame, dat qua rijgevoel niet in de buurt komt van Real Racing 2 of 3, maar daardoor nog niet meteen waardeloos is. Met vijf circuits en drie speltypes kan je kosteloos racen zonder voor onnozelheden te betalen in de game.
Downloaden: Sports Car Challenge (gratis, universeel, iOS 4.3+)

GU WO Sports Car Challenge groot screenshot

Trailer van de Dag: Battle Dungeon

GU WO Battle Dungeon RisenHoren jullie ook een paar tonen die verdacht veel doen denken aan de intromuziek van de fantastische serie Game of Thrones, of is dat onze perceptie? Het zou best wel kunnen dat Battle Dungeon bewust op de hype van de serie inspeelt. De game is een turn-based strategiespel waarin je op kleine schaal een handvol manschappen dirigeert door kastelen, kerkers en andere vroeger gangbare omgevingen. In twaalf scenario’s zet je je eenheden in en loop je om beurten met ze, om elkaar bijtijds te ondersteunen en natuurlijk de tegenstander aan te vallen. Een spannend spelprincipe dat kracht wordt bijgezet door de duistere sfeer van het spel. Er zijn meer dan honderd manieren om je eenheden van drie verschillende klassen in Battle Dungeon op te waarderen dankzij de ervaring die ze opdoen in gevechten. Dat is niet alles als het op de cijfers aankomt: de drie klassen zijn opgedeeld in negen subklassen met in totaal 18 verschillende kwaliteiten – en je kan maximaal 30 soldaten inschakelen om deel te nemen aan je kleine veldslagen. Hoe succesvol je daarin bent, zie je terug aan achievements en leaderboards via Game Center. De besturing is rechtzodiegaat voor turn-based spellen en krijg je snel onder de knie. Het geduld dat je ervoor moet opbrengen, dat moet je wel liggen. Gevechten in Battle Dungeon hebben amper de impact van de slag bij Blackwater Bay. Ze vergen inzicht, geduld en tactiek.
Downloaden: Battle Dungeon: Risen (€1,79, universeel, iOS 5.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=YLbBm-CjNaI

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2013, 19:45
Categorie Games
Onderwerpen angry birds, auto, dungeon, iculture speelt, sportgame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.