Microsoft Lync 2010: zakelijk overleggen op de iPad

Microsoft Lync 2010 is uitgebracht voor de iPad en daardoor kan je nu met collega's berichten uitwisselen en audiovergaderingen houden met de iPad. De app vereist wel een bedrijfsmatige Microsoft Lync 2010-licentie.

Lync contactenoverzichtEven een berichtje sturen of een collega van de andere verdieping zijn opdracht al heeft afgerond. Aangeven dat je present bent bij de volgende vergadering. Of een audioconferentie voeren met de hele afdeling tegelijk. Het zijn mogelijkheden die het nieuw uitgekomen Microsoft Lync 2010 voor de iPad biedt. Onder de voorwaarde dat het bedrijf beschikt over een zakelijke Microsoft Lync Server 2010 of een Office 365/Lync 2010 licentie, kun je zo eenvoudig met collega’s communiceren.

Je kan Lync het best zien als een applicatie die de functies van de iPhone-applicatie WhatsApp en Skype samenvoegt. Omdat Lync bedrijfsmatig wordt geregeld, verschijnen collega’s (als het goed is georganiseerd) onder hun functie en zijn ze zo logisch ingedeeld en te zoeken in de app. Een collega kan voorts gebeld, bericht of gemaild worden. Daarnaast is het mogelijk deel te nemen aan vergaderingen die staan ingepland. Lync 2010 afspraak makenDie krijg je te zien als ze voor jou bedoeld zijn en via de applicatie kan je aangeven of je erbij bent. Om niet fulltime bezig te zijn met je werk, kan je je online status veranderen zodat je niet meer wordt gestoord.

Op de desktop kunnen Windows- en Mac-gebruikers al beschikken over Microsoft Lync. Een lokale server zorgt voor de communicatie en ondersteunt SIP, TLS en SRTP voor het beveiligd uitwisselen van media. Met Lync kun je ook samenwerken via PowerPoint en Whiteboard, je kunt je bureaublad delen en zelfs Windows-applicaties delen. Berichten sturen naar andere instant messagingdiensten zoals Yahoo, AIM en MSN kan ook.

Er is een aparte versie voor de iPhone en iPod touch verschenen (App Store-link).

Downloaden: Microsoft Lync 2010 (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 december 2011, 16:19
Categorie Zakelijk
Onderwerpen instant messaging, kantoor, microsoft, skype, windows

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.