iculture-biz
iCulture Biz

Microsoft Lync 2010 voor de iPhone uitgekomen

Microsoft Lync 2010 is voor de iPhone verschenen. Met de applicatie waarvoor je een licentie nodig hebt, kan je bedrijfsmatig berichten uitwisselen, bellen, afspraken regelen en audiovergaderen met collega's en werknemers.

Microsoft Lync 2010 iPhone iPod touchDe zakelijke instant-messaging dienst Microsoft Lync 2010 is op de iPhone verschenen. Met de applicatie kunnen collega’s berichten naar elkaar sturen, met elkaar bellen, audiovergaderingen houden en hun aanwezigheid bij vergaderingen aangeven. De dienst werkt samen met de desktop-variant waar een zakelijke Microsoft Lync Server 2010 of een Office 365/Lync 2010 licentie voor is vereist. Om de dienst tussen zoveel mogelijk collega’s mogelijk te maken, verschijnt hij ook op Android, Windows Phone 7 en BlackBerry. Het gebruik van de app is buiten de licentie om, gratis.

Je kan Lync het best zien als een applicatie die de functies van WhatsApp en Skype samenvoegt. Omdat Lync bedrijfsmatig wordt geregeld, verschijnen collega’s (als het goed georganiseerd is) onder hun functie en zijn ze zo logisch ingedeeld en te zoeken in de app. Een collega kan voorts gebeld, gemessaged of gemaild worden. Daarnaast is het mogelijk deel te nemen aan vergaderingen die staan ingepland. Die krijg je te zien als ze voor jou bedoeld zijn en via de applicatie kan je aangeven of je erbij bent. Om niet fulltime bezig te zijn met je werk, kan je je online status veranderen zodat je niet meer wordt gestoord.

Op de desktop kunnen Mac- en Windows-gebruikers al beschikken over Microsoft Lync. Een lokale server zorgt voor de communicatie en ondersteunt SIP, TLS en SRTP voor het beveiligd uitwisselen van media. Met Lync kun je ook samenwerken via PowerPoint en Whiteboard, je kunt je bureaublad delen en zelfs Windows-applicaties delen. Berichten sturen naar andere instant messagingdiensten zoals Yahoo, AIM en MSN kan ook.

Microsoft Lync 2010 is helaas geen universele applicatie. Wel is er een aparte versie van Lync 2010 voor de iPad (App Store-link) uitgekomen. De app biedt dezelfde mogelijkheden als de iPhone-variant.

Downloaden: Microsoft Lync 2010

Dank voor alle tipgevers

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 december 2011, 15:45
Categorie Zakelijk
Onderwerpen iculture biz, instant messaging, microsoft, Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.