Microsoft brengt Hotmail, Messenger en SkyDrive naar iOS-apps

Microsoft heeft aangekondigd dat ze het makkelijker gaan maken om je Hotmail-, Live-, SkyDrive- of Messenger-account in apps van derden te gebruiken. Je kunt straks makkelijk inloggen vanuit andere apps.

skydriveMicrosoft heeft aangekondigd dat ze app-ontwikkelaars hulpmiddelen gaan bieden om Windows Live te integreren in apps voor iOS, Android en Windows Phone. Niet alleen je Hotmail-account is straks makkelijk vanuit apps van derden bereikbaar, maar ook Messenger en SkyDrive. Ben je van plan om een app te maken, dan wordt het makkelijk om toegang te krijgen tot de contactenlijst, foto’s en andere persoonlijke info van Live-accounts.

Dergelijke functionaliteit kennen we al van Facebook en Twitter waarbij je vanuit andere apps makkelijk gegevens kunt inlezen. Het inloggen en toestemming geven voor bepaalde applicatierechten zou een naadloze ervaring moeten zijn.

Apps van derden krijgen autorisatie voor toegang tot je Live-account, totdat je dit handmatig weer intrekt. Om de ontwikkelaars te helpen gaat Microsoft voorbeeldcode beschikbaar stellen. Je kunt bijvoorbeeld het SkyDrive API-voorbeeld downloaden om te starten met een eenvoudig project. Het aanmelden van je app bij Microsoft (via deze pagina) is een kwestie van naam en taal invullen en het accepteren van de voorwaarden.

Inside Windows Live Blog via Engadget

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juli 2011, 12:30
Categorie Uncategorized
Onderwerpen e-mail, microsoft, skydrive

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.