Pocket Zoo: naar de dierentuin zonder de deur uit te gaan

Met de iPad-versie van Pocket Zoo bezoek je een virtuele dierentuin. Je kunt webcams bekijken van de dieren die hierin aanwezig zijn, of je inlezen over de diersoorten. Zo hoef je nooit meer de deur uit voor de dierentuin.

Met Pocket Zoo kijk je live mee in Amerikaanse dierentuinen.Woon je niet in de buurt van Artis, Emmen of een ander dierenpark, dan is een dagje dierenpark vaak een hele opgave. De reis heen en terug kan veel tijd in beslag nemen en dan wil je natuurlijk ook zo lang mogelijk in het park zelf blijven. Dat kan makkelijker. De app Pocket Zoo geeft je een digitale plattegrond, waarin je met behulp van webcams een kijkje kunt nemen bij de dieren.

Pocket Zoo verscheen enige tijd geleden al op de iPhone, maar nu is er ook een iPad-versie in de App Store beschikbaar. De app laat je via webcams kijken bij de dieren van het virtuele dierenpark. Deze livestreams komen uit verschillende dierentuinen in de Verenigde Staten.

De app is educatief opgesteld. De dieren die je kunt bekijken staan uitgebreid beschreven, met uitleg over wat het dier eet, of hij met uitsterven bedreigd wordt en waar hij vooral voorkomt. Bij iedere diersoort kun je kijken naar een aantal foto’s en video’s, mochten de live beelden uit de dierentuinen niet genoeg voor je zijn.

Download: Pocket Zoo HD (€2,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juli 2011, 12:04
Categorie Onderwijs
Onderwerp dierentuin

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.