Microsoft bevestigt Office voor iOS, in maart 2013 verkrijgbaar

Microsoft gaat begin 2013 Office voor iOS en Android uitbrengen. Dat heeft een Tsjechische productmanager van Microsoft gezegd. Er komt ook een webversie voor Android en iOS.

quickoffice-ipadMicrosoft’s productmanager Petr Bobek heeft bevestigd dat Office 2013 volgend jaar op iOS en Android beschikbaar komt. Tijdens een persevenement in de Tsjechische Republiek vertelde Bobek dat er native apps aankomen voor beide mobiele besturingssystemen. In een persbericht wordt de beschikbaarheid van Office voor iOS en Android bovendien bevestigd. “Behalve voor Windows, zal Office ook beschikbaar komen op andere besturingssystemen, Windows Phone, Windows RT, Mac OS, Android, iOS en Symbian”, schrijft Microsoft.

Er gaan al langere tijd geruchten dat Microsoft bezig is met Office voor iPhone en iPad. Eerder meldde een anonieme bron binnen Microsoft al, dat er een iPad-versie van Office aan zat te komen. Die zou in november 2012 al beschikbaar moeten zijn, maar het lijkt erop dat dit nu is uitgesteld. Microsoft-vacatures wezen afgelopen zomer erop dat het bedrijf bezig was om Outlook en PowerPoint aan te passen voor iOS. Mocht je nu al plannen hebben om Microsoft Office-documenten op de iPhone en iPad mee te nemen, dan zijn er inmiddels voldoende apps van derde partijen. Documents To Go en QuickOffice (tegenwoordig in handen van Google) zijn twee veelgebruikte alternatieven.

Er komt ook een nieuwe versie van Office Web Apps. Office 2013 zou in december al beschikbaar komen voor zakelijke gebruikers. Consumenten zijn in februari 2013 pas aan de beurt. “Office 365-diensten en andere Office-producten voor mobiel (telefoons en tablets) zullen in maart 2013 worden uitgebracht”, meldt Microsoft. Een Amerikaanse woordvoerder van Microsoft heeft aangegeven dat er nog geen data bekend zijn gemaakt wanneer de retailversie van Office 2013 beschikbaar komt. Wel gaf deze persoon aan dat al eerder is beloofd dat Office Mobile op Windows Phone, Android en iOS gaat werken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 oktober 2012, 16:29
Categorie Productiviteit
Onderwerpen microsoft, office

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.