‘Meer downloads in App Store dan in iTunes Store’

Apple heeft 15 miljard downloads in de App Store en 15 miljard downloads in de iTunes Store. Inmiddels worden er veel meer nieuwe apps gedownload dan muziek.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Horace DediuEr worden meer applicaties uit de App Store gedownload dan dat er liedjes uit de iTunes Store worden gedownload. Uit beide online winkels zijn 15 miljard toepassingen of liedjes gehaald, maar iTunes deed er 6 jaar en 10 maanden over om dat aantal te bereiken en de App Store slechts 3 jaar. Dat zegt Horace Dediu van Asymco, die bovenstaande gegevens naar buiten brengt in een rapport. Volgens de analist worden er minstens 31 miljoen applicaties per maand gedownload. Downloads van iTunes liggen rond de 12 miljoen per maand, stelt hij.

Inclusief boeken maar exclusief videocontent (in de Verenigde Staten) zou Apple op deze snelheid minstens 44 miljoen downloads per maand verwerken in haar iTunes en App Store.

Horace Dediu voorspelling meer apps

We moeten er meteen bij aantekenen dat Dediu niet alle informatie uit eerste hand heeft, maar er ook berekeningen en speculaties op los laat. Zo geeft hij zelf toe in de publicatie van Asymco dat hij verwachtte dat de App Store in januari al meer zou verkopen dan de iTunes Store.

Horace Dediu downloads per medium

Die laatste schatting is aan de voorzichtige kant in vergelijking met eerdere berichten. In juni alleen al zou het aantal gedownloade apps namelijk al op 1 miljard liggen. Dat gegeven is echter onbevestigd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juli 2011, 13:58
Categorie Uncategorized
Onderwerpen downloaden, itunes, statistiek, verkoopcijfers

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.