Mailapp Boxer voor Hotmail en Gmail brengt gratis versie uit

De mailapp Boxer heeft Boxer Lite uitgebracht op iPhone: een gratis versie van de mailapplicatie die geschikt is voor Hotmail, Gmail, Outlook en meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Boxer Lite Hotmail Outlook Gmail op iPhoneEen alternatief proberen voor de standaard mailapp op de iPhone is misschien niet heel verleidelijk als dat proberen 5,49 euro kost. Daarom heeft Boxer een gratis versie uitgebracht van haar mailapp die met onder andere Gmail en Hotmail werkt. Boxer Lite beperkt je tot één account en de ondersteuning voor Exchange is eruit weggesneden, maar zo kan je wel zonder kosten mailen met de applicatie met de snelle antwoordmogelijkheid en de veegbewegingen om je mails te archiveren of te verwijderen.

Boxer lijkt een afgeleide van de populaire mailapplicatie Mailbox, maar in de praktijk ging het net andersom: Boxer heette voorheen Taskbox Mail en bracht al eerder veegbewegingen naar je e-mails. Veeg een mail in de inbox naar links en je archiveert hem of verwijdert hem, veeg hem naar rechts en je maakt er een taak van, desgewenst met reminder zodat je wordt herinnerd aan de mail. Veeg nog verder rechts en je ziet het actiemenu. Daar heb je de mogelijkheid een label toe te voegen, een mail als spam te rapporteren en Like te drukken. Daarmee deel je een mail niet naar Facebook, maar laat je de verzender snel weten dat je zijn mail hebt gelezen. Een eigen snel antwoord formuleren kan met de knop Quick.

In tegenstelling tot wat de app beweert, krijgen we een Hotmail-adres niet aan de praat in Boxer Lite. De applicatie verzoekt meteen de volledige app te kopen. Een Gmail-adres gebruiken in de gratis app is geen probleem. In de volledige app werkt Hotmail probleemloos.

Als je een blik werpt op de App Store zie je dat Boxer met 2,5 sterren niet een al te hoge gemiddelde beoordeling heeft. De meeste kritische recensies stammen echter uit de beginperiode van Taskbox, toen de applicatie om de haverklap vastliep en updates uitbracht die de app eigenlijk onhandiger dan logischer maakte. Met de overgang naar Boxer is een nieuwe start gemaakt. De app werkt begrijpelijk en ziet er overzichtelijk uit met zijn grote profielfoto’s die via sociale netwerken bij de mails worden gevoegd. Hij functioneert wel anders dan je reguliere mailbox. Zo kan je vanuit de applicatie bijvoorbeeld niet je hele archief doorspitten. De insteek is dat je ter plekke actie onderneemt wat je met nieuwe mails wilt doen. Via de verbinding met sociale netwerken, kan je bovendien allerlei contactinformatie van je mailcontacten oproepen in de app.

Boxer Lite van e-mail een taak maken Boxer Lite actiemenu iPhone

De volledige versie van Boxer aardig wat voordelen ten opzichte van de gratis nieuweling. Naast meerdere accounts en ondersteuning voor Microsoft Exchange, kan je meerdere aliassen aanmaken, een wachtwoordbeveiliging op de app zetten, heb je integratie met clouddiensten Dropbox en Box voor bijlages, kan je zelf handtekeningen instellen en meerdere snelle antwoorden schrijven en versturen. Boxer Lite en Boxer werken verder met Gmail, Outlook.com, Hotmail, Yahoo en IMAP.

Downloaden: Boxer Lite (gratis, iPhone, iOS 6.0+)
Ook genoemd: Boxer (€5,49, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 september 2013, 11:09
Categorie Productiviteit
Onderwerpen microsoft, outlook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.