Amount vernieuwd: omrekenapp met calculator en handige aanpak

Amount is een handige omrekenapp voor iPhone, nu met een nieuw iOS 7-achtig uiterlijk, calculator en brandstofverbruik omrekenen.

Amount iOS 7 omreken app iPhoneDe iPhone-app Amount van Marco Torretta werkt net even anders dan andere applicaties in deze categorie. Je kiest namelijk niet eerst de eenheid die je wilt omrekenen, maar vult de waarde in. Bijvoorbeeld centimeters. De app schotelt daarna een lijst voor hoeveel meter, inch, voet en nog veel meer afstanden dat aantal centimeters is. Amount doet het sinds de laatste update met een kleurtint en een rekenmachine bij het opstarten. Toch kan de app nog net iets handiger als je vaak dezelfde waarden omrekent.

Roze van het kaliber ‘een tikkeltje flets’. Dat is de kleur die de vormgeving van Amount nu voert, tot ongenoegen van in ieder geval één recensent in de Nederlandse App Store. Tja, het maakt de applicatie wat minder zakelijk dan zwart-wit misschien, maar de nieuwe kleur maakt wel nóg sneller duidelijk waar je moet zijn.

Omrekenen naar

Je komt de applicatie voortaan binnen bij een calculator op een donkere achtergrond. De cijfers zijn wit, de meest gangbare functieknoppen hebben die kleur roze. Je hebt geenszins de verplichting om iets uit te rekenen. Vul een waarde in en je drukt op de pijl rechts onderin om een van de vele omrekencategorieën te kiezen.

Amount iPhone-calculator omrekenen Amount brandstof verbruik omrekenen iPhone

Je hebt de keuze uit hoeken, oppervlakte, koken, valuta, data, dichtheid, elektriciteit, energie, frequentie, brandstofverbruik (die is nieuw), verlichtingssterkte, netwerksnelheid, kracht, radiatie, snelheid, temperatuur, tijd, kracht, typografie, volume en gewicht/ massa en je geschiedenis van eerder geraadpleegde eenheden. In elke categorie zie je bovenin je cijfer en een door de app uitgekozen standaardwaarde. In het geval van valuta is dat bijvoorbeeld dollar. Tik op een van de waardes in de lijst en die eenheid wordt het uitgangspunt: één euro dus. Die staat vervolgens bovenin met nog steeds te veranderen cijfer en daaronder zie je dan bijvoorbeeld hoeveel afghani, dirham, Bangladeshi taka en andere valuta één euro is.

Categorieën bewerken

Het aantal eenheden van Amount is uitgebreid, al mag je wel enige kennis hebben van Engels om alle termen in een vakgebied te kennen. De nieuwe brandstofcategorie is juist toegespitst op een groot publiek. Je vult het aantal liters per kilometer in die een auto verbruikt en je rekent het om naar gallons per kilometer, gallons per miles en andersom: hoeveel kilometer je op één liter kan rijden bijvoorbeeld. Omdat zulke berekeningen ook allemaal in de lijst staan, blijven de berekeningen die je zelf hoeft te doen beperkt. Je kiest een waarde en je weet genoeg. Handig is daarbij ook dat je de lijst met categorieën zelf kan aanpassen. Je haalt rubrieken weg of verschuift de volgorde. Helaas kan je de geschiedenis niet als bovenste optie weergeven.

Amount omrekenen categorieën iPhone Amount geschiedenis bekijken goed

Kan nog simpeler

Ongeacht of de kleur je aanstaat of niet, is Amount een handige applicatie als je snel wil omrekenen. De toepassing werkt net zo eenvoudig als hij eruit ziet. Toch kan hij nog simpeler: als de app na afsluiten onthoudt dat we liever euro’s omrekenen dan dollars bijvoorbeeld, scheelt dat alweer een extra druk. Het aantal verbeteringen dat doorgevoerd kan worden, is echter erg klein geworden in Amount.

Downloaden: Amount (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 september 2013, 11:40
Categorie Productiviteit
Onderwerpen calculator, rekenen, valuta

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.