Momento voor iPhone ondersteunt nu Moves en Instagram video’s

Momento voor iPhone heeft een update gekregen, ondersteunt nu Moves, Instagram video's en herinneringen via push notificaties voor het maken van zelfportretten.

MomentoDe dagboekapp Momento heeft een flinke update gehad naar versie 2.5. Er is niet gesleuteld aan het design, maar er zijn vooral nieuw functies toegevoegd. Zo is er nu ondersteuning voor Moves, de populaire bewegingstracker waarmee je kunt kijken of je wel genoeg lichaamsbeweging krijgt. Moves breidde zelf de ondersteuning voor andere apps recent nog uit. De concurrerende dagboekapps Grid Diary en Narrato Journal hadden al integratie met Moves toegevoegd. In Momento wordt nu automatisch vastgelegd waar je bent geweest, zodat je je dagelijkse bezigheden makkelijker kunt terugzoeken. Wanneer was je ook alweer in de sportschool? En wanneer was dat etentje met vrienden? Momento haalt de locaties op uit Moves en laat het zien.

Momento kan je bovendien dagelijkse herinneringen geven om een foto te maken. Tap je op de push notificatie, dan opent Momento meteen in een cameramodus, zodat je een foto van jezelf kunt schieten. Naar keuze stel je in of daarbij de frontcamera of de camera aan de achterzijde actief moet zijn. Het delen van foto’s is in Momento verder uitgebreid: je kunt ze delen via e-mail, iMessage, Facebook of Twitter maar je hebt voor de laatstgenoemde wel iOS 6.0 of hoger nodig. Hou je de foto’s liever voor jezelf, dan vind je in Momento nu opties om backups te maken naar Dropbox en Google Drive. Maar daarmee is de lijst met vernieuwingen nog niet compleet, want Momento ondersteunt nu Instagram-video’s, kan foto’s op basis van een specifieke tag exporteren en kan bij herinneringen automatisch een tag toepassen. Losse foto’s worden voortaan groter in beeld gebracht, als er weinig tekst bij staat. Momento is nog steeds niet geoptimaliseerd voor de iPad, maar houdt wel rekening met oudere iPhones en iPod touches, dankzij ondersteuning vanaf iOS 4.3 (maar bij oudere iOS-versies heb je niet alle functies tot je beschikking). Sinds de vorige grote update is Momento gratis te downloaden.

Downloaden: Momento (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

momento-iphone-1 momento-iphone-2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2013, 17:00
Categorie Lifestyle
Onderwerpen dagboek, momento, moves

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.