LaterSnap: foto’s uit je album versturen via Snapchat

LaterSnap voor iPhone is een gratis app waarmee je foto's uit je fotoalbum kan versturen via Snapchat. De app is onofficieel.

LaterSnap iPhone foto's uit fotoalbumEen nieuwe app tornt aan het originele idee van Snapchat en hij scoort er hoge ogen mee. Snapchat was natuurlijk de applicatie die beroemd en berucht werd omdat je er ter plekke foto’s in schiet die maar tijdelijk voor de ontvanger zichtbaar zijn. De los te downloaden applicatie LaterSnap verruimt het concept echter. Door de gratis iPhone-app te downloaden, kan je nu ook foto’s uit je fotoalbums probleemloos versturen via Snapchat.

LaterSnap is geen officiële app van de makers van Snapchat, maar een idee van SL Media. Toch kan je in de applicatie gewoon inloggen met je Snapchat-account om een foto te versturen. Nadat je bent ingelogd selecteer je een foto en kom je terecht in de bekende fotobewerkmodule van Aviary. Zo kan je ook de foto’s uit je fotoalbum voorzien van tekst en tekeningen die je zelf toevoegt. Ben je klaar met je bewerking, dan druk je rechtsboven op Send, kies je uit je vrienden in Snapchat en wordt de foto verstuurd.

Latersnap foto kiezen fotorolLatersnap foto kiezen fotorol LaterSnap foto's voorzien van tekst en tekening

De app werkt naar behoren, maar LaterSnap geeft Snapchat wel een beetje een schimmig randje. Niet alleen omdat je de reclametekst ‘Sent with LaterSnap’ ziet op foto’s die uit het fotoalbum komen, maar ook omdat je elke keer opnieuw moet inloggen in Snapchat zelf als je van LaterSnap gebruik hebt gemaakt. Daardoor voelt het toch alsof er iets niet helemaal in de haak is, of in ieder geval dat Snapchat er nog niet op is berekend dat je kan inloggen met andere applicaties.

Het houdt de belangstelling voor LaterSnap voorlopig niet tegen. De eerste gebruikersbeoordelingen druppelen binnen in de Nederlandse, Belgische en Amerikaanse App Store en in de Nederlandse App Store staat de applicatie momenteel in de top 3 meest gedownloade gratis apps.

Eerder al waren er verschillende apps uitgekomen die foto’s kunnen onderscheppen die je nog niet hebt geopend in Snapchat, zodat je ze kan opslaan en langer dan de maximale tien seconden bekijkt. Een van die apps is SnapBox (App Store-link). We hebben Snapchat gevraagd om een reactie over LaterSnap, maar die nog niet ontvangen.

Downloaden: LaterSnap (gratis, iPhone, iOS 6.0+)
Ook genoemd: Snapchat (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 januari 2014, 13:00
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen aviary, snapchat

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deel. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, Alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.