iCulture speelt gratis games Fail Hard, Mini Dogfight en Kia GT Ride

Drie gratis iPhone en iPad games in de iCulture speelt: Kia's promogame GT Ride, vlieg-schietspel Mini Dogfight en brommerspel Fail Hard.

ICS Kia GT Ride iPhone iPad headerDrie gratis games voor iPhone en iPad om de week mee te beginnen. We zijn de beroerdste niet. Het licht natuurlijk niet aan ons, maar aan de leukste games die net zijn uitgekomen. Die pikken we eruit. GT Ride is een volledig gratis promogame van het Koreaanse automerk Kia. Fail Hard is een geinige game waarin je balanceert op een brommer en regelmatig zal verongelukken. Mini Dogfight ten slotte, betekent rondjes draaien en tegenstanders schieten in de lucht.

Fail Hard: crossen en falen

ICS Fail Hard iPad iPhone auwFail Hard komt er in de titel eerlijk voor uit. In dit brommer-balanceer-spel zal je regelmatig op je bek gaan in de sprongen en stunts die je op je tweewieler probeert te vervullen. Het lijkt welhaast het doel van het spel. Je krijgt elk level een handvol pogingen om er toch doorheen te komen en de maximaal drie sterren op een level te halen. Dat doe je door alle munten op te pakken en dat mag je gerust uitdagend noemen. Als je die ene munt bereikt met die hoge sprong, mag je ervan uitgaan dat je daarna zó landt, dat je die andere munt aan het einde pas kan snaaien in je volgende poging.

https://www.youtube.com/watch?v=GfM-jsKqyrI

Fail Hard is gratis om te downloaden en doet een beroep op je geduld en in-app aankopen als je lekker ver wilt komen in het spel. Tegen genoeg munten word je geholpen met raketten om op te balanceren, kussens tegen je lichaam om door te stuiteren en natuurlijk andere brommers. Er staat weliswaar reclame onderin beeld, maar het spel is leuk genoeg om dat door de vingers te zien.

Downloaden: Fail Hard (gratis met in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

Mini Dogfight: vliegen en duiken

ICS Mini Dogfight iPad iPhone screenshotVoor iOS, Android, Windows Phone en pc. Ontwikkelaar Echoboom heeft geen half werk geleverd met Mini Dogfight en hetzelfde gevoel bekruipt ons als we de eerste missies vervullen in het spelletje. Je stapt in vliegtuigen die hinten naar de Eerste Wereldoorlog, maar de actie laat zich vanaf de zijkant bekijken en je speelt een kat. Realisme hoef je hier niet te zoeken. Mini Dogfight staat voor mini-beestjes die het tegen elkaar opnemen in een cartoonesk luchtruim.

In Mini Dogfight voor iPhone en iPad stuur je met een stick links en schiet je met de actieknop rechts. Dat is de basis van de gameplay, die ervoor garant staat dat je elk level voortdurend om vijandelijke vliegers heen zal draaien om ze aan gort te schieten. In de vele missies van het spel mag je een steeds voller luchtruim verwachten, waar later ook allerlei helikopters en zeppelins een plek hebben. Leuk getekend spel.

Downloaden: Mini Dogfight (gratis met in-app aankopen, universeel, iOS 4.0+)

GT Ride: gratis promogame van Kia

ICS Kia GT Ride schuine bocht iOSKia, dat gekke Koreaanse automerk. Sinds de Duitse Audi TT-designer Peter Schreyer er tekent, gaan de designs en verkopen van het automerk door het dak. Maar terwijl Kia met het nieuwe GT4 Stinger nu pas echt de show steelt *sorry, autofanatisme komt bovendrijven*, is er nog even een promogame uitgebracht voor de Kia Pro_cee’d GT. Hee, een promogame rondom een auto. Net als de Duitse automerken. Weer de hand van Schreyer?

GT Ride heeft een geinig concept. Je racet over ‘coole’, pikdonkere en bizar gekronkelde banen zo snel mogelijk naar de eindstreep. Behalve je iPhone of iPad kantelen, zet je ook een vlotte tijd door de juiste versnellingen mee te nemen. De groene lanen versnellen, rode vertragen je juist. Aan het eind zie je hoe je score zich verhoudt op de wereldladder. En dan ben je zelf aan de beurt en maak je eigen tracks door zelf kantelbewegingen te maken met de iPhone. De actie levert sensationele gezichten op. Alleen de auto zelf, die lijkt in de achterkant op de Hyundai Veloster. Sluikreclame?

Downloaden: GT Ride (gratis zonder in-app aankopen, universeel, iOS 4.0+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2014, 19:55
Categorie Games
Onderwerpen hond, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.