Kuddle iPhone Instagram voor kinderen

Kuddle is een veilige Instagram voor kinderen

Kuddle wil de Instagram voor kinderen worden en voordat je je nu doodschrikt: de Noorse iPhone-app heeft goede privacymaatregelen getroffen.

Kuddle iPhone Instagram voor kinderenAls ouder wil je je Instagram-account misschien niet delen met het kroost. Maar waarom zou de kleine zelf niet willen Instagrammen? Het Noorse Kuddle denkt dat er een prangende behoefte aan is: een Instagram-variant voor kinderen. Kinderen maken zelf foto’s, voorzien die van een tekening en delen ze met vrienden. Als ouder houd je de controle over wat de kleine deelt.

Dat is het unique selling point van Kuddle. Als je kinderen wat plaatsen, krijg jij een e-mail waarop je de geplaatste foto of tekening ziet. Bevalt dat plaatje je niet, dan kan je de foto meteen verwijderen vanuit die e-mail. Je mag zelf het gesprek met je zoon of dochter aangaan, maar de app verwijdert de foto alvast. Kuddle zet zelf ook mensen aan het werk die nieuwe foto’s controleren.

Kuddle timeline vrolijk Kuddle personen zoeken

Geen getouwtrek

De ambities van Kuddle zijn torenhoog. Tegen Reuters zegt de Noorse startup tegen het einde van een jaar één miljoen gebruikers te willen hebben. Gelukkig is de ontwikkelaar niet onbezonnen aan die missie begonnen. Kuddle heeft een paar handigheidjes die prima passen in de jeugdige onschuld (of naïviteit). Zo zijn likes op foto’s bijvoorbeeld anoniem. Zo ontstaat er geen getouwtrek tussen kinderen omdat de ene wel een like geeft en de andere niet. Ook mogen kinderen wel een beschrijving bij hun foto zetten, maar is er geen plaats voor reacties. De app toont verder geen locaties waarop foto’s zijn genomen en om iemand te volgen, moet die ander altijd je verzoek goedkeuren. De app wil zelfs etiquette bijbrengen met Engelstalige vragen over pesten.

Lees ook: Tips voor Instagram: meer volgers, meer likes en foto’s opslaan

Kuddle foto nemen iPhone Kuddle tegen pesten

Liever een valse naam?

Bij één privacyaspect kan je vraagtekens zetten. De app laat het kind een voor- en achternaam invullen. De uitleg van Kuddle is dat niemand zich op die manier kan schuilen achter een valse naam. Dat is een loze kreet natuurlijk: een valse naam opgeven is een fluitje van een cent. We raden het om privacyredenen zelfs aan. Mensen die met dubieuze gedachten op Kuddle rondhangen, kan je immers beter confronteren met een valse naam. Kinderen kunnen elkaar ook vinden op een schuilnaam.

Op dat kleinigheidje na, ziet de toekomst voor Kuddle er rooskleurig uit. De app bedient soepel, ziet er vrolijk uit en waarom zouden kinderen niét verknocht kunnen raken aan foto’s delen?

Pluspunten

  • Leuk uitgewerkte app
  • Goede controle voor ouders

Minpunten

  • Ondanks advies is valse naam opgeven beter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2014, 12:58
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen ikids, instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.