Just Type: aangenaam simpele notitie-app voor de iPhone

Just Type is een nieuwe, verbluffend simpele notitie-app voor de iPhone met een paar aardige opties. Zo kan je notities voorzien van een ander lettertype en een andere kleur om ze makkelijk in te delen.

Just Type notitie-app iPhone headerApple zet een standaard notitie-app op de iPhone die je aan je moeder kan uitleggen. Logisch. Je hebt een lijst met notities en een zoekbalk om snel de juiste aantekening te vinden. Maar wat als je nèt iets meer orde wil, zonder dat je je aan het inmiddels tot tekstverwerker uitgegroeide Evernote wil wagen? Dan is Just Type een oplossing. Een kersverse gratis iPhone-applicatie waarin je notities verschillende kleuren kan geven, zodat je ze naar hartelust kan ordenen.

Just Type handige bediening notities iPhoneJe hoeft maar naar het pictogram van Just Type te kijken in de App Store, om te zien dat de applicatie heeft gekozen voor de moderne menubalk-links-in-beeld optie. Je komt de app binnen in de donkergrijze menubalk, drukt op de plus voor een notitie en daar ga je al. Met de menuknop links bovenin op de notitiepagina, schuift de notitie weer opzij voor het menu. Vanuit daar zie je de notities onder elkaar in een lijst op bewerkingsdatum geordend. Met knoppen aan de bovenkant zie je je favoriete notities en kan je de notities sorteren op kleur. Natuurlijk is er ook een zoekbalk aanwezig. Je favoriet een notitie door het in de lijst heel simpel naar rechts te trekken. Dan is de bediening van de app wel besproken.

Een nieuwe notitie is standaard voorzien van een gele achtergrond en een licht cartoonesk lettertype in Just Type, ongetwijfeld om een beetje op Apple’s eigen notitie-app te lijken.

Just Type lettertype aanpassenMet twee knoppen onderin kan je de sfeer waarin je schrijft echter totaal veranderen. Druk op het vierkant en je kan kiezen uit een blauwe, groene, oranje, paarse, roze, gele en grijze achtergrond. Druk op de Aa-knop en je kan een van de zestien lettertypes selecteren. Onder andere het statige Times New Roman, het moderne Helvetica en de typemachine-letter Courier hebben hun weg gevonden in de app. Met Georgia is ook een echte boekletter aanwezig.

Je kan notities delen op verschillende manieren. Als de tekst in een e-mail, of als tekst als bijlage bij een e-mail. Je kan de complete tekst per iMessage of SMS versturen, kan het direct naar een printer sturen en tenslotte kan je de tekst kopiëren. iCloud-synchronisatie zorgt ervoor dat de notities automatisch doorkomen op de iPad. Het doorsturen van notities naar andere apps, zoals bijvoorbeeld Evernote is er niet bij. Misschien is het wel een gebaar van ontwikkelaar Shubham Kedia: Just Type kan prima op eigen benen staan.

Downloaden: Just Type (gratis, universele app)

Met dank aan Doney den Ouden voor de tip

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2012, 16:03
Categorie Productiviteit
Onderwerpen evernote, notities, schrijven, typen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.