Bento 4: nieuwe versie database-app voor de iPad verschenen

Bento is een nieuwe versie van de bekende database-applicatie voor de iPad, die als losse app wordt aangeboden. Met Bento kun je makkelijk bijvoorbeeld voorraad in een winkel of een magazijn bijhouden.

Bento 4Er is een nieuwe versie van de bekende database-app Bento voor de iPad uitgebracht. Deze app wordt in de App Store verkocht als losse app, wat betekent dat gebruikers van de oude versie hem opnieuw moeten aanschaffen. Databases die je hebt gemaakt in Bento (1) kunnen wel geïmporteerd worden in deze nieuwere versie. Versie 4 van Bento is vanaf de grond opnieuw gebouwd en bevat een groot aantal nieuwe functies.

Binnen Bento 4 kun je kiezen tussen verschillende templates om een database in te maken. Op deze manier kun je makkelijk bepaalde informatie ordenen. Je kunt in Bento bijvoorbeeld contactpersonen ordenen, takenlijstjes beheren, evenementen plannen of de voorraad in een winkel bijhouden. Bento synchroniseert met het gelijknamige Mac-programma, zodat je op twee verschillende devices kunt werken. Hiervoor heb je wel de laatste versie op de Mac en een Wi-Fi-verbinding nodig.

Bento 4 screenshotIn Bento 4 zijn een aantal nieuwe functies toegevoegd. Zo zijn er 40 nieuwe thema’s en kun je onder andere kiezen voor een schermvullende weergave om in te werken. Het is ook makkelijker geworden om bepaalde contactgegevens te mailen, omdat deze automatisch worden omgezet tot een CSV-formaat.

Bento 4 is gemaakt door FileMaker, een dochterbedrijf van Apple dat al lange tijd applicaties maakt voor iOS en de Mac. Naast Bento biedt het bedrijf ook Filemaker Go aan in de App Store, een app waarmee je gemaakte databases kunt bekijken.

Wegens de introductie van de nieuwe app is Bento 4 tijdelijk in prijs verlaagd. Je betaalt op het moment €3,99 voor de app, een bedrag dat na 31 juli zal worden verhoogd naar €7,99.

Downloaden: Bento 4 (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2012, 16:00
Categorie Productiviteit
Onderwerpen bento, filemaker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.