Jotter voor iPhone: strakke notitie-app met foto’s en locaties

Jotter voor iPhone is een rustige notitie-app waarmee je foto's en locaties aan notities kunt hangen en aparte notitieboeken kunt maken.

jotter beginschermJotter – aantekenboekje in het Engels – is een nieuwe gratis notitie-app, met als leuke extra’s de opties om foto’s aan notities te hangen en aantekeningen in verschillende boekjes te bewaren. De applicatie is rustig en handig vormgegeven en heeft daardoor net wat meer charme dan veel andere notitie-apps. Ook handig: aan iedere notitie kun je een locatie koppelen, die je later op een kaart kunt bekijken. Foto’s of locaties aan een aantekening toevoegen of aparte notitieboeken aanmaken (bijvoorbeeld voor thuis of werk) is kinderlijk eenvoudig, net als het e-mailen van een lijstje of krabbel.

Wanneer je Jotter hebt geïnstalleerd – let op, er zijn meer apps met deze naam – opent de applicatie met een scherm waarop je alle notities, kunt zien, of kunt kiezen om aantekeningen per notitieboek, locatie of foto te bekijken. Notities maken doe je simpelweg met de plus-knop, die overal vanuit de app bereikbaar is. Een minpunt is dat de foto’s die je kunt koppelen nu nog alleen foto’s mogen zijn die je op dat moment zelf maakt, en niet uit de albums. Hetzelfde geldt voor locaties, terwijl het toch echt handig zou zijn als je andere locaties dan je huidige aan krabbels kunt verbinden. Bijvoorbeeld de locatie waar de taken die je hebt opgeschreven moeten worden uitgevoerd.

jotter overzichtjotter notitie maken

Een alternatief is My Notes, een app met transparante achtergronden waar we een tijdje terug enthousiast over waren. Toen hoopten we echter wel dat die applicatie snel meer opties zou krijgen, zoals het delen van notities. Helaas is dat nog steeds niet gebeurd. Wie het complete pakket wil kan €4,49 uitgeven aan Notability, een zeer complete notitie-app waarmee je ook audio kunt opnemen, met je vingers kunt schrijven en tekenen en kunt synchroniseren tussen meerdere apparaten. Het alom bekende Evernote is natuurlijk ook een optie, maar die applicatie is door de vele opties en doeleindes weer minder overzichtelijk.

Wie echter geen geld wil uitgeven maar wel iets meer functies wil ten opzichte van My Notes of Apple’s standaard notitie-app is bij Jotter aan het juiste adres. Fijn om te weten: volgens de ontwikkelaar zal de app altijd advertentievrij blijven.

Downloaden: Jotter (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 mei 2014, 12:30
Categorie Productiviteit
Onderwerpen aantekeningen, notities

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.