The Road to English: verbeter je Engels terwijl je op een scooter rijdt

The Road to English voor iPhone en iPad is een geestig spel waarbij je al rijdende op een scooter je kennis van de Engelse taal verbetert.

the road to englishDuolingo probeert je woordenschat al spelenderwijs te verbeteren, maar The Road to English voor iPhone en iPad gaat nog iets verder. Dit spel laat je door allerlei werelden scooteren terwijl je Engelse opdrachten oplost. Door van baan te veranderen geef je aan welk antwoord het moet zijn. De app heeft meer dan 700 vragen, verdeeld over 9 oplopende levels. De eerste drie levels zijn gratis, daarna kosten ze €0,89 per stuk. Hier vind je bijvoorbeeld opdrachten die handig zijn voor gebruikers die voor een TOEFL of IELTS-test studeren. Doordat je vooral een spel speelt, voelt de app niet als studiemateriaal.

In The Road to English leer je nieuwe Engels woorden, maar ook synoniemen, correct gebruik van woorden in zinnen, Engelse uitdrukkingen, het juiste gebruik van voorzetsels en werkwoorden en “phrasal verbs”: woordgroepen die als werkwoord fungeren. Wanneer je een level tijdelijk stopzet onthoudt de app waar je bent, zodat je later op elk moment weer verder kunt gaan. In het begin merk je dat je aardig veel tijd hebt om vragen te beantwoorden, maar gedurende het level wordt de beschikbare tijd steeds korter. Het is ook mogelijk om het scherm vast te houden, dan ga je sneller. Er zijn ondertussen ook sterren te verzamelen, maar dat lijkt tot nu toe automatisch te gaan wanneer je een vraag goed hebt beantwoord. Leuker nog zou het zijn als die sterren ook tussen de vragen door op de weg lagen, zodat je vaker van baan moet veranderen. Misschien is dat iets voor een volgende update.

road to english levelsroad to english punten halen

Uiteindelijk is The Road to English een degelijke app om je Engels op te frissen, maar kun je voor uitgebreide oefeningen beter bij Duolingo of het recht door ons besproken Vocabulary terecht. Die apps hebben grotere databases en meer oefeningen. Aan de andere kant kunnen we ons voorstellen dat gebruikers die echt niet van studeren houden door het scooterspel in The Road to English een veel kleinere drempel voelen om te beginnen.

Downloaden: The Road to English (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2014, 15:00
Categorie Games
Onderwerpen engels, taalcursus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.