Brian Eno gebruikt iPhone-hologrammen op nieuwste album

Brian Eno brengt op zijn nieuwste album Someday World een verrassende mix, met hologrammen die via een iPhone-app te zien zijn.

eno-hyde-someday-worldEr zijn muzikanten die altijd met iets verrassends voor de dag komen en wel in zijn voor een experimentje. Brian Eno is een voorbeeld daarvan. De voormalige muzikant van Roxy Music is niet in één muziekgenre te vangen en stortte zich al eens op minimalistische muziek en Arabische rock. Nu heeft Brian Eno weer iets nieuws bedacht: de nieuwste elpee bevat 3D-hologrammen. Ze komen tot leven als je een speciale iPhone-app installeert.

Daarvoor moet je natuurlijk wel het album op vinyl hebben. Terwijl je luistert naar een mix van futuristische en retro-achtige elektronische muziek, met soms onverwachte wendingen, zie je een stadslandschap en allerlei fractals verschijnen boven de platenspeler. De 3D-hologrammen heten HoloDecks en ontstaan door augmented reality. Ze zijn alleen beschikbaar op de iPhone. Het album ‘Someday World’ is een samenwerking tussen Eno en Underworld-zanger Karl Hyde. Het kwam op 5 mei op uit cd en digitale downloaden, maar alleen de vinyl-versie heeft de bijzondere holografische magie.

Downloaden: Eno Hyde (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 mei 2014, 14:30
Categorie Muziek
Onderwerp muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.