Instructables: leer de raarste dingen maken met iPhone-app

Instructables is een leuke iPhone-app met ruim 100.000 instructies en handleidingen over hoe je dingen doet. Je kan ook zelf how-to's maken.

Instructables iPhone header dingen maken met appInstructables is een leuke, nieuwe iPhone-app waar je wel eens wat aan zou kunnen hebben. De applicatie heeft maar liefst 100.000 instructies voor het maken en leren van allerlei dingen. In de app lees je hoe je recepten maakt, maar ook hoe je een aerodynamische fietshelm maakt, een elektriciteitiscircuit test, je eigen Pandora’s Box fabriceert, een ballonkonijn knutselt en nog veel meer. De gigantische gids is gemaakt door gebruikers en ook jij kan je eigen handleiding(en) uploaden, met foto’s en tekst.


Er was al een handleiding-app op de iPhone, maar Snapguide is in vergelijking met het nieuwe Instructables opeens een app die er vooral heel mooi wil uitzien. Instructables is veel praktischer: de interface is overzichtelijker en sneller. Je hoeft niet tig keer door te drukken om in smalle vensters de volgende stap van een handleiding door te nemen. Hier lees je instructies simpel onder elkaar. Artikelen zijn gewoon lange, doorscrollbare pagina’s vol foto’s en tekst.

Hoeveel je aan een instructie hebt, ligt deels aan de gedetailleerdheid van de omschrijvingen en deels aan je eigen handigheid. Weet in ieder geval dat je ook artikelen tegenkomt van bedrijfjes met een achterliggende commerciële gedachte, die je stiekem vooral een product willen verkopen. Met de zoekfunctie in het hoofdscherm, Explore, zoek je snel naar verschillende handleidingen over hetzelfde onderwerp. Als je de zoektermen niet weet, kan je door categorieën bladeren met de knop linksboven. Technologie, workshop, living, food, outside en play zijn de hoofdrubrieken. Favoriete instructeurs, waar je meer van wil lezen, kan je volgen in het Following-tabblad. Daarvoor heb je wel een account nodig.

Instructables robot maken Instructables eigen handleidingen

Om de gebruikersgemeenschap actief te houden, schrijft ontwikkelaar Autodesk (bekend van onder andere Sketchbook Mobile en Pixlr-o-matic) doorlopend wedstrijden uit in verschillende thema’s. Momenteel kan je bijvoorbeeld een prijs winnen met instructies voor de beste en meest creatieve pizza. De inzendingen zijn handig verzameld onder een tabblad. Ook is er een 3d-printer-wedstrijd en een contest voor meubels maken. Op de Contests-pagina zie je tevens de inzendingen van net afgelopen wedstrijden. Leuk!

Voor wie meer met Instructables wil doen dan alleen handleidingen lezen, biedt de app alle gebruikelijke sociale functies. Je kan items favorieten, gebruikers volgen, zien wie jou volgt en zien hoe vaak je instructies zijn bekeken. Alleen reacties ontbreken.

Downloaden: Instructables (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.