Snapguide: ‘Hoe doe je dat?’ op de iPhone

Snapguide is een nieuwe applicatie waarmee je online instructiegidsen deels met andere gebruikers. Je kan verschillende how to's lezen en kan er ook zelf een maken in deze gebruiksvriendelijke iPhone-app.

Snapguide iPhone iPod touch gidsen makenWe delen korte uitspattingen met elkaar, foto’s met een nostalgisch effect, onze dagelijkse inspiratie en reisverslagen. Waarom delen we dan ook niet echt nuttige dingen? Ontwikkelaar Heavy Bits nam het heft in handen: met de jonge app Snapguide kan je instructiegidsen maken en delen met andere gebruikers. De startup deed razendsnel allerlei techblogs aan en is nu al een aardig succesvolle app te noemen. Zo kan je er inmiddels in vinden hoe je zelf een leren portemonnee maakt, hoe je babyaccessoires schoonmaakt en hoe je een krantenafdruk op je nagels schildert.


Een Snapguide is een korte gids waarin foto’s, video’s en ingesproken berichten je instructies geven om iets te maken. Elke beeld is voorzien van een klein maar belangrijk onderschrift waarin een handeling wordt uitgelegd. Met een veeg ga je naar de volgende foto, ofwel de volgende stap in de gids. Met een commentaar-functie kan je bovendien tips en suggesties van andere gebruikers op een stap lezen, of zelf een reactie achterlaten. Als je geen commentaar hebt, maar wel de tipgever wil bedanken, kun je terecht in de reacties na de instructies. Ook kan je een hartje bovenin het scherm drukken om je waardering te laten blijken.

Gidsen die veel hartjes krijgen, komen bovendrijven in de populaire en Featured-sectie van de applicatie. De eerste wordt door de gebruikers bepaald, de ontwikkelaar zelf kiest de mooiste gidsen voor de Featured-sectie. Als je via Twitter of Facebook een account hebt aangemaakt in Snapguide, volg je automatisch de contactpersonen van die netwerken die zich ook aanmelden in de app. In het tabblad Activity blijf je op de hoogte van de gidsen die zij uploaden en waarderen.

Snapguide instructies aanmakenHet middelste tabblad is als gebruikelijk wat groter dan de rest en geeft je toegang tot het maken van een gids. Je vult daar eerst een woord achter ‘How to’ in, zodat gebruikers meteen weten wat ze aan een gids hebben. Daarna kan je in een handig overzicht pagina’s toevoegen met foto’s, video’s en instructies. Foto’s kan je ter plekke schieten of laden uit het fotoalbum en eveneens kan je een lijst met benodigdheden toevoegen en een samenvattende omschrijving geven. Tevens kan je tekst toevoegen en inspreken. Als je klaar bent, geef je een album een fotocover mee. Tijdens onze testsessie liep Snapguide wel een keer vast tijdens het maken van een gids en dat is gezien de moeite die je erin steekt, vrij pijnlijk. Anders dan dat werkt een gids maken erg eenvoudig. Je hebt in ieder geval géén gids nodig om Snapguide onder de knie te krijgen.

Snapguide is een applicatie die beslist potentie heeft. Als de app op langere termijn populair blijkt, kan die volstromen met tips en trucs over echt allerlei onderwerpen. De zoekfunctie in de Explore-sectie maakt van de app dan mogelijk dé bron van instructies op de iPhone.

Downloaden: Snapguide (gratis)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.