Instagram voor iPhone voegt tiltshift-functie toe

Instagram heeft een update gekregen. Het bevat nu een tiltshift-functie, een vernieuwde nieuwsfeed, ondersteuning voor zenden van foto's via e-mail en geolocatiefunctie.

instagram iphoneHeel wat bekende ontwikkelaars grijpen SXSW aan om een nieuwe update van hun app uit te brengen. Zo ook de makers van Instagram, de populaire fotodienst op de iPhone. De iPhone-applicatie heeft een nieuwe tiltshift-functie gekregen, zodat je foto’s kunt maken met een grappig miniatuureffect. Het is voor het eerst dat Instagram een stap verder gaat dan simpele filters en een iets complexer fotoeffect toevoegt. De tilt-shiftfunctie zorgt ervoor dat een bepaald gedeelte in de foto extra focus krijgt, terwijl de rest vervaagt. Je kunt dit effect combineren met de al bestaande filters.
De tweede aanpassing is de vernieuwde nieuwsfeed, die aan de berichtenstroom van Facebook doet denken. De activiteiten van je vrienden staan daarbij meer centraal dan je eigen bezigheden en het moet voortaan ook makkelijker worden om nieuwe vrienden te vinden, die je wilt gaan volgen.

Je ziet bijvoorbeeld welke personen je vrienden zijn gaan volgen, welke foto’s ze mooi vinden en waar ze commentaar op gegeven hebben. Het kan daarbij ook gaan om foto’s van mensen die jij nog niet volgt. Zo kom je met vrienden van vrienden in contact en ontdek je foto’s die anders aan je neus voorbij waren gegaan. Wil je de oude nieuwsfeed nog zien, dan kan dat door het tabblad You aan te klikken. Deze heeft ook een nieuw uiterlijk gekregen.

Twee andere kleine verbeteringen: je kunt nu Instagram-foto’s via e-mail versturen, waarbij je meerdere e-mailadressen kunt invullen. Met een schakelaar geef je aan of je de foto zelf ook wilt meesturen. Voor mensen die niet zo handig zijn met internet (ouders, grootouders), kan het handig zijn om de foto’s meteen mee te sturen. Een andere verbetering is geolocatie: die was voorheen afhankelijk van Foursquare maar is nu losgetrokken. De locatie waar je een foto hebt gemaakt hoeft niet langer meer een Foursquare-spot te zijn, maar de locatie wordt aan de hand van coördinaten vastgelegd. Instagram werkt aan een website, waarbij je alle foto’s die gemaakt zijn kunt terugvinden op een kaart. Instagram bestaat nog maar een halfjaar, maar heeft al ruim 2 miljoen gebruikers.

Downloaden: Instagram (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2011, 12:29
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen instagram, tiltshift

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.