Infografiek: iPhone-apps en hun cijfers

Een enorme infographic toont de verschillen tussen de App Store voor de iPhone en die van de concurrenten. Vermeld zijn het aantal downloads, ontwikkelaarskosten, de winst en het gebruik van apps.

xcubeTegen het einde van juli heeft de Android Store net zoveel applicaties als de App Store op iOS. Maar Android-gebruikers downloaden veel minder: 16 miljoen apps per dag, tegenover 33 miljoen op de iPhone. Deze en veel meer prikkelende statistieken komen naar voren in een zonet vrijgegeven, gigantische infographic. Wist je bijvoorbeeld dat een ontwikkelaar 69 euro aan Apple moet betalen om een applicatie te lanceren? Bij Android kost dat slechts 17,50 euro. Oh, en dan nog iets: één derde van de smartphone-bezitters start al een applicatie op vóór het opstaan.

De gegevens werden uitgezocht en verzameld door applicatie-ontwikkelaar [x]cubeLabs. Zij legden de zes bekendste besturingssysteem-gebonden App Stores naast elkaar: onze vertrouwde App Store, Android Store, RIM’s BlackBerry, Nokia’s Ovi Store, Palm OS en de Windows Phone 7 Store. Het is moeilijk gestructureerd kijken naar de gigantische infografiek, zoveel interessante gegevens staan erin.

Klik op de afbeelding voor een vergroting. Wat vind jij het meest opvallende gegeven?

smartphone-apps-infographic

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juni 2011, 20:33
Categorie Uncategorized
Onderwerpen app store, downloaden, infographic, statistiek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.