Haiku Deck 2.0: grote update voor Powerpoint-app op iPad

Het gratis PowerPoint-alternatief Haiku Deck voor iPad heeft een grote update gehad met lijsten, foto-opties, deelfuncties en meer.

Haiku Deck iPad presentatieDe presentatie-app Haiku Deck, een gratis te downloaden iPad-app die je kan zien als directe concurrent van PowerPoint en Apple’s Keynote, heeft een gigantische update gekregen voor de iPad. De grootste toevoeging is dat het nu zonder moeite mogelijk is allerlei grafieken en diagrammen te maken in de app. Met vingervegen sleep je balken en verdeel je taartdiagrammen die Haiku Deck zelf kleurt, en tijdens de presentatie tik je ze aan om er gegevens bij te zien. Daarnaast zijn er nieuwe mogelijkheden voor lijsten, kan je meer met afbeeldingen doen en er zijn meer deelmogelijkheden.

De gratis te downloaden applicatie maakt het mogelijk puntenlijstjes of genummerde lijsten toe te voegen met maximaal vijf punten – een prima presentatie-aantal. Om het resultaat verzorgd te laten lijken, neemt Haiku Deck zelf de uitlijning van de informatie op zich. Hoe we lijsten eruit ziet, hangt af van de thema’s die je eventueel hebt gekocht in de applicatie. Het zijn die thema’s waarvoor je betaalt in Haiku Deck: daar zit het verdienmodel in. Vanaf deze update kan je volledige presentaties kopiëren en plakken en zo kan je die al dan niet met enkele aanpassingen opslaan in verschillende stijlen.

Haiku Deck slimme afbeeldingen erbij vindenHaiku Deck 2.0 geeft meer mogelijkheden om met je afbeeldingen om te springen, wat eigenlijk wil zeggen: De app geeft nu überhaupt opties iets met beeld te doen. Je kan rechtenvrije foto’s van het internet of platen uit je eigen album, Dropbox of Flickr verslepen, verkleinen en vergroten of op de achtergrond plaatsen. Als je inspiratie nodig hebt voor de uitstraling van je presentatie, kan je terecht in de nieuwe Gallerij in de applicatie waarop Haiku-presentaties van andere gebruikers staan opgesteld. Daartussen staan zowel informatieve voorbeelden als een selectie van de populairste presentaties.

Als je zelf een presentatie deelt, houdt Haiku Deck voor je bij hoe vaak die wordt ingezien. De deelmogelijkheden zijn er sowieso fors op vooruit gegaan in Haiku Deck 2.0. Je kan nu instellen wie je presentatie kijkt: iedereen, een geselecteerd publiek of helemaal niemand anders dan jij. Dat kon eerst vanaf de bijbehorende website, nu vanuit de app. Vanuit de app kan je nu ook een preview bekijken van hoe je presentatie er online uitziet, en de app heeft een code voor je zodat je een presentatie kan invoegen op blogs en sites. Je kan ook direct publiceren naar web zonder dat je daarvoor een e-mailaccount nodig hebt trouwens – en presentaties kunnen ook gedeeld worden via Twitter en Facebook.

Downloaden: Haiku Deck (gratis, iPad, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 maart 2013, 17:13
Categorie Productiviteit
Onderwerpen haiku deck, keynote, microsoft, presentatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.