iOS game-update: Sonic Dash is Game van de Week, Outland Games en Astro Shark HD

Het renspel Sonic Dash is het beste in tijden en onze Game van de Week voor de iPhone en iPad, al doet renspel Outland Games ook een poging.

GU VR Outland Games header renspelWe waren donderdag erg te spreken over twee games: in de vroege ochtend na een nacht doorhalen over Sonic Dash, en in de avond over Block Fortress. Een uitstekend spelconcept waarin je in verschillende werelden zelf verdedigingstorens bouwt en die vervolgens in een 3D-schietspel verdedigt tegen indringers. Uitstekend concept ja, maar komen die texturen echt niet van Minecraft? En dus is de Game van de Week is snel, prikkelend in uitdagingen en het beste renspelletje in enige tijd. We leggen Sonic Dash uit in tekst en beeld.

Outland Games, want rennen is leuk!

GU VR Outland Games iPad iPhoneHebben we in één week tijd al eens zoveel renspellen behandeld in de iOS game-update als deze week? Nee. Echt niet. Onmogelijk. Denken we. Maar toch pakken we Outland Games gewoon mee vandaag, want ook dit spel waarin je rennen met kunstige sprongen afwisselt, is toch gewoon weer leuk. In Outland Games doe je mee aan een spelshow met de lugubere gedachte dat je het publiek vooral moet vermaken. Desnoods met je dood. Tot die tijd spring je en homp je vijanden naar het hiernamaals. Het spel doet dat met een bijzondere flow: pijlsnel, maar toch een beetje zweverig. Soms lijkt het wel slow-motion terwijl je toch een razendsnel beroep op je reflexen doet. Je hebt even nodig om dat ritme van Outland onder de knie te krijgen. De screenshots doen dat niet echt recht aan. Daarop lijkt het spel wel op een statisch Gameboy-spel, terwijl de animaties er juist een vloeiende gebeurtenis van maken. Als je nog wíl rennen, is Outland Games een veilige aankoop.
Downloaden: Outland Games (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

Astro Shark HD: planeetgeslinger

GU VR Astro Shark stijlvol spel iPadWe hebben wel eens eerder een spel gezien waarin je om het ene na het andere rondje draait, maar we hebben ook wel eens eerder een renspelletje gezien – laten we wel zijn. Astro Shark HD breidt het concept wat uit. In het spel ben je een haai die in de ruimte is terecht gekomen en er op een of andere manier weet te overleven. Elk level krijg je een einddoel in beeld te zien dat je moet bereiken door van planeet naar planeet te slingeren. Je tikt een planeet aan en de haai slaat er een touw naar uit. Maar denk nou niet dat het een kwestie is van drie planeten en je bent bij het einde. Nee, Astro Shark HD achtervolgt je met raketten die je van je af moet schudden omdat ze anders je planeten kapot maken, belaagt je met mijnen die je af moet laten gaan en planeten die bij het draaien ‘kruimelen’, maar dat vooral niet mogen doen. Zo wil het spel je bezig houden. De eerlijkheid gebied te zeggen dat het echter iets anders was wat ons meer kietelde: de audiovisuele aankleding van het spel. De zweverige klanken met een bas eronder doen het prima tijdens het spelen en zuigen je erin. De gameplay kan nog zo gestrest zijn; muzikaal is Astro Shark HD een momentje rust pakken.
Downloaden: Astro Shark HD (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

Game van de Week: Sonic Dash

Game van de WeekWe hebben in één week heel wat over Sonic Dash getikt zeg. Maandag was er het gerucht dat ie kwam, woensdag was er de aankondiging en donderdag pakten we uit met een recensie. En nu, vrijdag, is het de Game van de Week. Want Sonic Dash mag het honderdduizendste renspel voor de iPhone en iPad zijn; het spelidee is de blauwe egel wel toevertrouwd en dat maakt een van de meest prikkelende en leuke highscore-games in enige tijd. Vooral de missies waarmee je edelstenen behaalt die je kan uitgeven om met Sonic’s vrienden Amy, Knuckles en Tails te rennen, blijven intrigeren. Zo moet je bijvoorbeeld tien rolacties achter sprongen uitvoeren waarin je tegenstanders omver kegelt. Of maak je drie keer een succesvolle sprong over een ravijn achter elkaar. Sonic Dash hanteert het hoge tempo dat je van Sega’s mascotte gewend bent en de levensgevaren vliegen je om de oren. Of je knalt er recht tegenaan. Om vervolgens een scherm te zien met de hogere scores van je vrienden in Game Center, waardoor je vast en zeker alweer een volgende poging waagt. Rennen zolang als je kunt: Sonic Dash is de meest logische game sinds de originele Sonic-games op de Sega Megadrive.
Downloaden: Sonic Dash (€1,79, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 maart 2013, 19:00
Categorie Games
Onderwerpen game, gvdw, iculture speelt, sonic

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.